Düğün Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- Materyalleri
- 400 gram dana eti (Kuzu gerdanlada yapılıyor)
- 1,5 litre su
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
- 1 su bardağı su
- Pul biber
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
Düğün Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Etleri düdüklü tencereye alalım, üzerine suyu ek ederek kapağını kapatalım ve 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
- Etler piştikten sonra süratli bir formda soğuması için başka bir tabağa alalım. Etler soğuduktan sonra didikleyelim.
- Öteki taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Bunun için bir kaba yoğurt, unu, yumurta sarısını, limon suyu ve içme suyunu ek ederek güzelce çırpalım.
- Haşladığımız etin suyunu süzelim, çorba yapacağımız tencereye alalım. Yaklaşık 4 su bardağı et suyu çıkacaktır.
- Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyumuzun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ek edelim.
- Kaynadıktan sonra didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbamızı kaynatalım.
- Son olarak çorbanın tuzunu da ek edelim, 5 dakika daha kaynatarak ocağı kapatalım.
- Üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis yapalım. Dilerseniz çorbayı içerken sirke de ek edebilirsiniz. Afiyet olsun….