Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Düğün Çorbası

Düğün Çorbası
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
dugun-corbasi-5.jpg

Düğün Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • Materyalleri
  • 400 gram dana eti (Kuzu gerdanlada yapılıyor)
  • 1,5 litre su
Terbiyesi İçin
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı su
Üzeri İçin
  • Pul biber
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı

Düğün Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Etleri düdüklü tencereye alalım, üzerine suyu ek ederek kapağını kapatalım ve 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
  2. Etler piştikten sonra süratli bir formda soğuması için başka bir tabağa alalım. Etler soğuduktan sonra didikleyelim.
  3. Öteki taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Bunun için bir kaba yoğurt, unu, yumurta sarısını, limon suyu ve içme suyunu ek ederek güzelce çırpalım.
  4. Haşladığımız etin suyunu süzelim, çorba yapacağımız tencereye alalım. Yaklaşık 4 su bardağı et suyu çıkacaktır.
  5. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyumuzun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ek edelim.
  6. Kaynadıktan sonra didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbamızı kaynatalım.
  7. Son olarak çorbanın tuzunu da ek edelim, 5 dakika daha kaynatarak ocağı kapatalım.
  8. Üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis yapalım. Dilerseniz çorbayı içerken sirke de ek edebilirsiniz. Afiyet olsun….
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt