Düğün Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo kuzu gerdan yahut birkaç kesim kemikli et
- 2 litre su
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 tane limonun suyu
- 1 su bardağı su
- 2yemekkaşığı tereyağı
- 4yemekkaşığı zeytinyağı
- 1caykaşığı tepeleme kırmızıbiber
Düğün Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 litre suyu ocağa alalım, kaynayınca içine eti atalım düdüklü tencerede hem çabuk hemde yumuşacık pişiyor. Ben düdüklüde yaptım olağan tenceredede yapabilirsiniz.
- Tuzunu atalım kaynayınca kapağını hafif açık bırakıp ocağı orta ateşe alalım etler güzelce yumuşayıncaya kadar pişirelim ve çıkarıp bir kaba alalım ılıyınca didelim.
- Öbür tarafta terbiyesini hazırlayalım yumurta, yoğurt, su ve unu güzelce bir tel çırpıcıyla çırpıp et suyundan bir kepçe karıştırıp, tenceredeki et suyuna ekleyip, dittiğimiz etleride katıp hiç bırakmadan karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp bir 5 dakika daha kaynatıp altını söndürelim bu ortada şayet çorbamız katı olmuşsa biraz kaynar su ekleyelim.
- Sos için; yağları kızdırıp içine biberi atıp bir cins karıştırıp altını söndürelim. Çorbanın üzerine gezdirelim.