Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Düğün Çorbası

Düğün Çorbası
0
30

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
dugun-corbasi.jpg

Düğün Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kilo kuzu gerdan yahut birkaç kesim kemikli et
  • 2 litre su
Terbiyesi için;
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tane limonun suyu
  • 1 su bardağı su
Yüzüne sos için;
  • 2yemekkaşığı tereyağı
  • 4yemekkaşığı zeytinyağı
  • 1caykaşığı tepeleme kırmızıbiber

Düğün Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. 2 litre suyu ocağa alalım, kaynayınca içine eti atalım düdüklü tencerede hem çabuk hemde yumuşacık pişiyor. Ben düdüklüde yaptım olağan tenceredede yapabilirsiniz.
  2. Tuzunu atalım kaynayınca kapağını hafif açık bırakıp ocağı orta ateşe alalım etler güzelce yumuşayıncaya kadar pişirelim ve çıkarıp bir kaba alalım ılıyınca didelim.
  3. Öbür tarafta terbiyesini hazırlayalım yumurta, yoğurt, su ve unu güzelce bir tel çırpıcıyla çırpıp et suyundan bir kepçe karıştırıp, tenceredeki et suyuna ekleyip, dittiğimiz etleride katıp hiç bırakmadan karıştıralım.
  4. Kaynamaya başlayınca altını kısıp bir 5 dakika daha kaynatıp altını söndürelim bu ortada şayet çorbamız katı olmuşsa biraz kaynar su ekleyelim.
  5. Sos için; yağları kızdırıp içine biberi atıp bir cins karıştırıp altını söndürelim. Çorbanın üzerine gezdirelim.
Düğün Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,656Kullanıcılar
allahtealaSon üye
Üst Alt