teknolojiuzmani
FD Üye
Dumanı Üstünde Kumpir Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet orta büyüklükte patates
- 1 kutu konserve mısır
- 3 adet kornişon turşu
- 3 adet sosis
- 1 kase yeşil zeytin
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 5 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Ketçap, mayonez
Dumanı Üstünde Kumpir Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patateslerimizi yıkayıp alüminyum folyoya sarıyoruz.
- 200 derece fırında yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Pişen patateslerimizin folyodan çıkarıp ortadan ikiye bıçak yardımıyla yarıyoruz. Ben kabuklarını soymuyorum dilerseniz soyabilirisiniz.
- Ortasını açtığımız patateslerin içerisine tereyağı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Çabucak üzerine kaşar peyniri koyup karıştırıyoruz sıcağıyla çabucak eriyor.
- Üzerine turşu mısır sosis zeytini göz kararı ekleyip en üzerine ketçap mayonez sıkıp servis ediyoruz. En çok sık yaptığım ve en sevdiğim kumpir tanımımı kesinlikle denemelisiniz. ????şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.