Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dümdüz Pürüzsüz Yaprak Sarması️

Dümdüz Pürüzsüz Yaprak Sarması️

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
dumduz-puruzsuz-yaprak-sarmasi.jpg

Dümdüz Pürüzsüz Yaprak Sarması️ Tarifi İçin Malzemeler

  • Basılmış yaprak
İç harcı için:
  • 1 su bardağı yemeklik bulgur
  • 1 su bardağı yarım pirinç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 2 top sarımsak
  • Taze dereotu
  • Taze maydanoz
  • Kurumuş, dereotu, maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay bardağı su

Dümdüz Pürüzsüz Yaprak Sarması️ Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk öncelikle selamün aleyküm nefis yemek tarif üyeleri öncelikle basılmış yaprağı çıkaralım (ben bir tencerenin çıkardım yani 1 kg kadar tencerem büyüktü tam geldi).
  2. Çıkarılmış yaprağı kabımıza koyalım su dolduralım (sıcak su çabuk alıyor tuzunu diye sıcak su doldurdum dilerseniz ılık da olabilir)
  3. Daha sonra 15 dakikada bir suyunu değiştirelim.
  4. Yaklaşık 4 -5 saat civarı aynı şekil uygulayalım.
  5. Yaptıktan sonra iç harcı yapalım.
  6. Tencereye soğan ,sarımsak ,doğranmış şekilde koyalım.
  7. Koyduğumuz sarımsak ve soğanı yağ olmadan 5 dakika kavurun (kokusu tadı daha lezzetli oluyor ilk başta yağ koymadan yapalım)
  8. Kavurduktan sonra 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyelim. İyice kavurun rengi hafif koyu olacaktır.
  9. Biber salçası ve domates salçası ekleyelim.
  10. İyice kavurun kavrulan malzemelerin üstüne yıkanmış bulgur ve pirinç ekleyelim iyice tencerede karıştırın içine geri kalan malzemeleri koyalım en son suyu koyduktan sonra karıştırıp beş dakika ocakta karıştırarak beş dakikadan sonra ocağın altını kapatın.
  11. Daha sonra hazır olan yaprakları süzelim suyunu sıkalım.
  12. Süzgece alalım iç harcı da yanımıza alıp sarmaya başlayalım bitmiş makarna poşetini ortadan ikiye keselim makarna poşetine yaprağı açıp tam gelecek şekilde poşetin üstüne koyalım ( poşetin iç kısmı olacak)
  13. İçine bir tatlı kaşığı iç harcı koyalım yaprağın kenarlarını kapatalım sonra üstünü bir parmak yaprağı itirelim elimizle makarna poşetin ön kısmına basınç uygulayarak ön tarafı öne yaprak baş kısmıda o tarafa gidecektir.
  14. Daha sonra bu şekil devam ederek sarıyoruz sarılan yaprakları tencereye diziyoruz ( yaprak sapını altına koydum daha güzel durmasını sağlıyor dinlerseniz koyabilirsiniz)
  15. Sardıktan sonra tencereye güzel bir şekilde dizelim dizilen yaprakları üstüne limon keselim içine ( tahmini 1 çay bardağı kadar yağ dökelim) ben bir çay bardağı kullandım tencereye göre değişir.
  16. Üstüne 3 su bardağı su koyalım üstüne tam gelecek kırılmayacak tabak koyup altını orta ateşte pişirelim .
  17. Kaynayınca kısık en kısık ateşe alalım 1 saat 10 dakika pişmesini bekleyelim (yapraktan yaprağa değişir benim yaprağım manisa yaprağı çok çabuk pişiyor kısık ateşte güzel olduğu için kısık yapıyorum).
  18. Daha sonra çatal batırarak bakıp piştiğine bakabilirsiniz pişene kadar su ekleyelim ama ilk sudan sonra asla üstüne çıkmasın fazla doldurmayın.
Yaprak sarması ustasıyım deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????????‍????.

Dümdüz Pürüzsüz Yaprak Sarması️ Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler 1 kg yaprak (Uç yaprağı)2 su bardağı pirinç2 orta uzunluk kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçasıYarım çay bardağı zeytinyağı2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı naneYarım bağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler 500 gram asma yaprağı1 adet limon4 yemek kaşığı zeytinyağı1 su bardağı sıcak su İç harcı için: Sızma zeytinyağıSıvıyağ1 yemek kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı domates salçası3 adet orta uzunluk kuru soğan1,5 su bardağı pirinç1 su bardağı sıcak su1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Etli Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller 250 gram salamura asma yaprağı3 yemek kaşığı zeytinyağı1,5 su bardağı sıcak suYaprağın tuz oranına nazaran tuz İç harcı için: 1 adet büyük boy  yemeklik doğranmış kuru soğan250 gram orta yağlı kıyma1 su bardağı pirinç1 tatlı  kaşığı kuru nane1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler 1 kg asma yaprağı Dolmanın içi için; Yarım su bardağı zeytinyağı2 adet soğan1 adet domates2 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı yenibahar1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı tarçın1 çay kaşığı karabiber1 avuç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Etli Yaprak Sarmam Tarifi İçin Malzemeler 1 kg salamura asma yaprağı200 gram kıyma1 su bardağı pirinç3 orta boy soğan2 iri dış sarımsak1 orta boy domates1 bağ maydanozYarım çay bardağı sıvı yağ (1 tık fazla olabilir)2 tatlı kaşığı nane1.5 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
858,489Konular
981,517Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt