Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dünden kalan pilavı yemeyin!

Dünden kalan pilavı yemeyin!
0
94

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Yemeklerdeki bakteri oranının ne dek çabuk yayıldığını biliyor musunuz? İşte yiyeceklerdeki tehlikelerdundenkalanpilaviyemeyin5c43c3be503f7jpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!Artan çorbalar, yahniler ve kızartmalarTembellik yapıp yediğiniz artık yemeklerde nihayetinde hastalıklara sebep olan zararlı sporlar oluşabilirdundenkalanpilaviyemeyin5c43c3be637a4jpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!Patates, ton balığı, yumurta salatasıStafilokok gibi bakteriler, şarküterilerin, pikniklerin ve açık büfelerin vazgeçilmezi ıslak, el değen yiyeceklerde büyümeye bayılırlar Bu yüzden taze görünmeyen oda sıcaklığındaki salatalardan uzakta durmak en iyisidirdundenkalanpilaviyemeyin5c43c3be720f1jpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!Meyve salatalarıBir oturuşta yenen bir elmaya kıyasla, meyve salataları, çoğu oturuşta çoğu insan kadar yenebilir; dolayısıyla daha fazla patojene maruz kalınır bu da bakteri gelişimi için ideal bir durumdurdundenkalanpilaviyemeyin5c43c3be7f20fjpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!HamburgerTek bir tutam et, işlem sırasında kirlendiğinde, genelde yalnızca dış yüzeyi kirlenir ve bu kısım da başlıca bakterilerin ölebileceği sıcaklıklarda pişirilir Ancak kıymadan yapılan burgerler laf konusu olduğunda, meslek değişirÇünkü kıymada bambaşka hayvanların eti bulunur ve yüzey bakterileri burgerin az pişen kısımlarında hayatta kalacak şekilde dağılırlardundenkalanpilaviyemeyin5c43c3be8a67ajpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!Şaşırtıcı bir şekilde, yiyebileceğiniz en tehlikesiz burgerler, olasılıkla fastfood zincirlerinde yapılanlardır Çünkü bu restoranlar, yiyecek kaynaklı hastalıkları minimuma indirgemek namına tasarlanan sistemler kullanırlardundenkalanpilaviyemeyin5c43c3bed8ebfjpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!Seri imal yöntemi ile hazırlanan sipariş gıdalarYiyeceğe ne dek çok el değerse ve restorandaki hazırlık süreci ne değin karmaşıksa, yiyecek kaynaklı hastalıkların oluşum ihtimali de böylece artardundenkalanpilaviyemeyin5c43c3bee6a2djpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!Pastörize olmayan süt ürünleriEnfekte bir hayvanın ya da çevrenin sütü kirletebileceği bir çok olasılık vardır Pastörizasyon, bakterileri öldürür; oysa çiğ süt ve peynir, işlem görmediğinden risklidirdundenkalanpilaviyemeyin5c43c3bef2ad1jpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!Delinmiş konserve kutularındaki ve kabarık kaplardaki yiyeceklerDelinmiş konserve kutularındaki ve şişkin kaplardaki yiyecekler, botülizme sebep olan klostridium botulinum bakterisinin iki işaretidirdundenkalanpilaviyemeyin5c43c3bf0c02ajpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!Artık fırında patatesFolyo buruşuk patatesinizi fırından çıktıktan sonradan iki saat içerisinde buzdolabına koymadığınız sürece, hava geçirmeyen folyo içerisinde yavaş soğutma, ciddi şekilde hastalanmanıza sebep olabilecek botülizm riski oluştururdundenkalanpilaviyemeyin5c43c3c0f1c9cjpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!Çiğ domatesDomatesler, tarlalardan toplandıktan sonra boyutlarına ve renklerine tarafından ayrılmak üzere su tanklarına koyulurlardundenkalanpilaviyemeyin5c43c3c10b78djpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!Ve eğer bu su tankları kirliyse, domatesler suyu çeker ve nihayetinde bakterilerle dolarlar Bakteri gelişimini minimuma indirmek adına domatesleri kestikten sonraki birkaç saat içerisinde buzdolabına koymalısınızdundenkalanpilaviyemeyin5c43c3c118a4bjpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!Artık pirinçDünden kalan pilavınız, pirinç tarlalarından gelen ve piştikten sonradan bile hayatta kalabilen toksin üreticisi Basilus cereus bakterilerine konut sahipliği yapıyor olabilirdundenkalanpilaviyemeyin5c43c3c14ae83jpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!KavunBakteriler, bir oturuşta nadiren bitirilen kavun gibi nemli gıdalara bayılırlar Kavunu kesmek, tohumlarını ayıklamak, doğramak ve saklamak gerekir; dolayısıyla meyvenin enfekte olabileceği ve bakterilerin üreme şansı yakalayabilecekleri çoğu fırsat vardırdundenkalanpilaviyemeyin5c43c3c159d96jpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!Çiğ marulYere yakın, kirin ve kumun yapraklar arasında birikebileceği şekilde gelişen marullar, manavlara gidene kadar bir tedarik bakteri kaparlar Bakteriler, marulun çürük kısımlarına saklanarak yıkandıktan sonra dahi hayatta kalabilirlerdundenkalanpilaviyemeyin5c43c3c165e52jpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!Taze maydanoz ve kişnişTaze otlar, çiftlik hayvanlarından ve topraktan bir takım antipatik şeyler kapabilirler Ve ufak yaprakların karışık yapıları ve sayıları, düzgün yıkamayı güçleştirebilirdundenkalanpilaviyemeyin5c43c3c16ec17jpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!Pastörize olmayan meyve sularıBir adet meyve suyunda birkaç bin elma bulunabilir; eğer bunlardan iki veya üçü kirlenmişse, presleme, minik bir problemi büyütür ve nihayetinde hastalıklara yol açardundenkalanpilaviyemeyin5c43c3c17e8d1jpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!Hazır etler ve ne zamandan kaldığı belirli olmayan yumuşak peynirlerBunların birkaç hafta baştan başa buzdolabınızda kalmalarına müsade verindundenkalanpilaviyemeyin5c43c3c18c386jpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!Ve düşük sıcaklıkta bile hayatta kalabilen listerya bakterileri nedeni ile yüksek alev, ishal ve kas ağrıları ile mücadele etmek zorunda kalabilirsinizdundenkalanpilaviyemeyin5c43c3c196422jpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!Az pişmiş tavukSalmonella gibi yüzey bakterileri, tavuk etinin içerisine girebilir Tavuğu uygun sıcaklıkta adamakıllı pişirerek bakterileri değil edebilirsinizdundenkalanpilaviyemeyin5c43c3c19ff22jpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!Pastörize olmayan yumurtaSalmonella bakterileri, tavuğun yumurtalıklarına bulaşarak yumurtalara geçiş yapabilir Bu yüzden bakterilerin ölmelerine yetecek değin ısıya maruz bırakılan pastörize yumurtalar, en güvenlisidirdundenkalanpilaviyemeyin5c43c3c4e0746jpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!Kurabiye hamuruPastörize yumurta kullansanız bile hamurunuzdaki un, değirmen süreci sırasında bakteri kapabilir Bakteriler, nemi ve sıcaklığı severler dolayısıyla kirlenmiş unu, eritilmiş yağ gibi ılık sıvılarla karıştırdığınızda bakterilerin sayıları artardundenkalanpilaviyemeyin5c43c3c4eaa75jpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!Çiğ kuruyemişlerAğaçta yetişen kuruyemişlerin kabuğu, hayvanların ve toprağın bakterilerle kirletebilecekleri yere düştüklerinde toplanırlar Kabuğu incitmek ise bakterinin tohuma geçişi için mükemmel bir fırsattırdundenkalanpilaviyemeyin5c43c3c4f281bjpegalt Dünden kalan pilavı yemeyin!
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,335Kullanıcılar
fonsidivaSon üye
Üst Alt