Atıştırmalıkları hepimiz çok seviyoruz. ???? Özellikle de kan şekerimiz düştüğü anda tatlı atıştırmalık tanımları çabucak imdadımıza yetişiyor. Biz de bu yüzden sizin için birbirinden nefis atıştırmalık tanımları içeren hoş bir liste hazırladık. ???? Herkesin damak zevkine hitap edebilecek tatlı tanımları teklifleri hazırladığımız bu listede kesinlikle sizin de hoşunuza gidebilecek bir tanım var. O vakit haydi başlayalım. ????????
1. Bitter Çikolatalı ve Muzlu Yulaf Tanımı ( 1-2 Kişilik)
Gereçler
200 ml yoğurt
1 tane muz
2 yemek kaşığı yulaf
1 yemek kaşığı rendelenmiş bitter çikolata
1 yemek kaşığı chia
1. Kasenin içerisine evvel yoğurdu ve yulaf koyun.
2. Daha sonra chia ve bitter çikolatayı ekleyin.
3. Hepsini güzelce karıştırın.
4. Akabinde, üzerine muz dilimlerini ekleyin ve kapatın.
5. Buzdolabına koyup, beklemeye koyun. Afiyet olsun.
2. Yoğurtlu Granola Tanımı (1 Kişilik)
Gereçler
6 - 10 tane ahududu ( donmuş ya da taze kullanabilirsiniz)
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı yaban mersini ( donmuş ya da taze)
1 yemek kaşığı karışık keten tohumu
2 yemek kaşığı yulaf
Susam
Ay çekirdeği
Kabak çekirdeği
1. Yulaf ve meyveleri bir kaseye koyun.
2. Üzerine yoğurdu ekleyin.
3. Tohumları üste serpin.
4. Meyveleri ezin ve yeterlice karıştırın. Yoğurtlu granola hazır afiyet olsun.
3. Magnolia Tanımı (4 - 6 Kişilik)
Materyaller
Muhallebisi için;
3 yemek kaşığı un
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
200 ml şeker ( 1 su bardağı)
1 paket sıvı krema
1 tane yumurta sarısı
1 paket sıvı krema
1 tane vanilya
1 paket bisküvi
Çilek
1. Tencereye; şekeri, sütü, nişastayı, yumurtayı ve unu alın.
2. Çırpma teliyle güzelce çırpın.
3. Ocağın altını açıp, karıştırmaya devam edin.
4. Kıvamı yoğunlaşana kadar, göz göz olana kadar karıştırmaya ve pişirin.
5. Ocaktan alıp, üzerine vanilya ekleyin ve soğumaya bırakın.
6. Üzerinin kabuk tutmaması için, orta ara karıştırın.
7. Bu sırada bisküvileri rondodan geçirin.
8. Muhallebi soğuyunca, kremayı ek edin ve mikser ile güzelce çırpın.
9. Bu sırada çilekleri de dilimlemeye başlayabilirsiniz.
10. Kupların el altına, 1 yemek kaşığı bisküvi ekleyin.
11. Üstüne muhallebi ve çilekleri sırayla dizerek gereçler bitene kadar devam edin. Afiyet olsun.
4. Pudingli Bisküvi Pastası Tanımı (4 - 6 Kişilik)
Gereçler
1 paket bisküvi
1 paket kakaolu puding
1 litre süt
İsteğe bağlı olarak hindistan cevizi
1. Sütü tencereye alın, üzerine pudingi ekleyip orta ateşte pişinceye kadar daima karıştırın.
2. Kaynayınca ocaktan alın.
3. Bisküvileri borcam tepsiye dizin, üzerine hazırladığınız puding karışımını ekleyin. Üzerine bisküvileri dizin. Karışım bitene kadar devam edin.
4. Buzdolabında birkaç saat kadar dinlendirin. Dilerseniz hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
5. Pastane Metodu Ekler Tanımı (10 - 12 Kişilik)
Gereçler
Kreması için;
4 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 buçuk çay bardağı şeker
Yarım su bardağından 1 parmak fazla un
3/1 su bardağı nişasta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Küçük kahve fincanı soğuk süt
1 paket krem şanti
100 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
1 su bardağı su
1 paket vanilya
1 su bardağından 1 parmak fazla un
4 tane yumurta
100 gram bitter çikolata
100 gram sütlü çikolata
- 25 gram beyaz çikolata
1. Tencereye şeker, süt, yumurta sarısını, un ve nişastayı koyun. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
2. Muhallebi sıcakken, tereyağı ve vanilyayı ekleyin.
3. Streç sinema ile kapatıp buzdolabında soğumaya bırakın.
4. Akabinde, soğuk süt ile krem şantiyi çırpın.
5. Soğuyan muhallebiyi tekrardan mikser ile çırpın. Üzerine çırpılmış krem şantiyi ekleyip tekrar çırpın.
6. Hamuru için, tereyağı, su, tuz, vanilya ve şekeri pişirin.
7. Kaynamaya başladıktan sonra, içerisine yavaş yavaş un ekleyin. Topaklanmaması için, daima olarak karıştırın. Hamur halini aldığında ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
8. Hamur soğuyunca yumurtaları ekleyip, mikserle karıştırın.
9. Yumuşak bir hamur halini alınca, hamur sıkma torbasına koyun.
10. Fırın kağıdı, ince uzun şeritler halinde sıkın.
11. Evvelden ısıtılmış fırında 180 derece (alt-üst) ayarda 40-45 dakika kadar pişirin.
12. İkiye bölüp, üzerine krema ve benmari tarzı eritilmiş çikolataya bulayın. Pastane yolu ekler hazır!
6. Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı (4 - 6 Kişilik)
Gereçler
125 gram tereyağı
200 ml un
1,5 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1. Tencereye tereyağını alın ve kısık ateşte eritin.
2. Yağ eridikten sonra, unu ekleyip kokusu çıkana kadar, kavurun.
3. Tel çırpıcı ile unu karıştırıp, üzerine süt ekleyin.
4. Üzerine şeker ilave edin. Yoğunlaşana kadar karıştırın.
5. Yoğunlaşan muhallebiyi ocaktan alıp, vanilya ekleyin ve birkaç dakika mikserle çırpın.
6. Hazırladığınız muhallebiyi borcama dökün. Oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.
7. Oda ısısına gelince, üzerine sinema streç ile kapatıp, buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirin.
8. Dinlenen tatlıyı dolaptan alıp, yanlarına bastırın havasını alın, servis tabağına aksi çevirin.
9. İsteğinize nazaran, tarçın ya da hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
7. Muhallebi Tanımı (4 Kişilik)
Materyaller
175 ml şeker
1 yemek kaşığı nişasta
900 ml süt
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tane vanilya
1. Toz şeker, nişasta, süt ve unu bir tencereye alıp, tel çırpıcı ile çırpın.
2. Pürüzsüz bir hale gelince, tencereyi ocağa alın ve pişirin.
3. Muhallebi göz göz olunca ocaktan alıp, vanilya ve tereyağını ekleyin.
4. Tereyağı eriyene kadar karıştırın.
5. Hazır olan muhallebileri servis kaselerine alın ve oda ısısına gelince üzerini sinema streç ile kapatıp, en az 3 saat buzdolabında bekletin. Muhallebi hazır afiyet olsun.