Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Düşen Kan Şekerini Anında Yükseltecek Birbirinden Nefis Atıştırmalık Tarifler

Düşen Kan Şekerini Anında Yükseltecek Birbirinden Nefis Atıştırmalık Tarifler
0
72

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
s-2f45278d199b0d664d14b436f81262df89e1c918.jpg


Atıştırmalıkları hepimiz çok seviyoruz. ???? Özellikle de kan şekerimiz düştüğü anda tatlı atıştırmalık tanımları çabucak imdadımıza yetişiyor. Biz de bu yüzden sizin için birbirinden nefis atıştırmalık tanımları içeren hoş bir liste hazırladık. ???? Herkesin damak zevkine hitap edebilecek tatlı tanımları teklifleri hazırladığımız bu listede kesinlikle sizin de hoşunuza gidebilecek bir tanım var. O vakit haydi başlayalım. ????‍????


1. Bitter Çikolatalı ve Muzlu Yulaf Tanımı ( 1-2 Kişilik)




Gereçler

  • 200 ml yoğurt

  • 1 tane muz

  • 2 yemek kaşığı yulaf

  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş bitter çikolata

  • 1 yemek kaşığı chia
Yapılışı

1. Kasenin içerisine evvel yoğurdu ve yulaf koyun. 

2. Daha sonra chia ve bitter çikolatayı ekleyin. 

3. Hepsini güzelce karıştırın.

4. Akabinde, üzerine muz dilimlerini ekleyin ve kapatın. 

5. Buzdolabına koyup, beklemeye koyun. Afiyet olsun.

2. Yoğurtlu Granola Tanımı (1 Kişilik)



Gereçler

  • 6 - 10 tane ahududu ( donmuş ya da taze kullanabilirsiniz)

  • 3 yemek kaşığı yoğurt

  • 2 yemek kaşığı yaban mersini ( donmuş ya da taze)

  • 1 yemek kaşığı karışık keten tohumu 

  • 2 yemek kaşığı yulaf

  • Susam 

  • Ay çekirdeği

  • Kabak çekirdeği 
Yapılışı

1. Yulaf ve meyveleri bir kaseye koyun. 

2. Üzerine yoğurdu ekleyin. 

3. Tohumları üste serpin. 

4. Meyveleri ezin ve yeterlice karıştırın. Yoğurtlu granola hazır afiyet olsun.

3. Magnolia Tanımı (4 - 6 Kişilik)



Materyaller

Muhallebisi için;

  • 3 yemek kaşığı un

  • 1 litre süt

  • 2 yemek kaşığı nişasta

  • 200 ml şeker ( 1 su bardağı)

  • 1 paket sıvı krema 

  • 1 tane yumurta sarısı

  • 1 paket sıvı krema

  • 1 tane vanilya 
Ortası için;

  • 1 paket bisküvi

  • Çilek
Yapılışı

1. Tencereye; şekeri, sütü, nişastayı, yumurtayı ve unu alın. 

2. Çırpma teliyle güzelce çırpın.

3. Ocağın altını açıp, karıştırmaya devam edin. 

4. Kıvamı yoğunlaşana kadar, göz göz olana kadar karıştırmaya ve pişirin. 

5. Ocaktan alıp, üzerine vanilya ekleyin ve soğumaya bırakın. 

6. Üzerinin kabuk tutmaması için, orta ara karıştırın. 

7. Bu sırada bisküvileri rondodan geçirin. 

8. Muhallebi soğuyunca, kremayı ek edin ve mikser ile güzelce çırpın. 

9. Bu sırada çilekleri de dilimlemeye başlayabilirsiniz. 

10. Kupların el altına, 1 yemek kaşığı bisküvi ekleyin. 

11. Üstüne muhallebi ve çilekleri sırayla dizerek gereçler bitene kadar devam edin. Afiyet olsun.

4. Pudingli Bisküvi Pastası Tanımı (4 - 6 Kişilik)



Gereçler

  • 1 paket bisküvi

  • 1 paket kakaolu puding 

  • 1 litre süt 

  • İsteğe bağlı olarak hindistan cevizi
Yapılışı

1. Sütü tencereye alın, üzerine pudingi ekleyip orta ateşte pişinceye kadar daima karıştırın. 

2. Kaynayınca ocaktan alın. 

3. Bisküvileri borcam tepsiye dizin, üzerine hazırladığınız puding karışımını ekleyin. Üzerine bisküvileri dizin. Karışım bitene kadar devam edin. 

4. Buzdolabında birkaç saat kadar dinlendirin. Dilerseniz hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

5. Pastane Metodu Ekler Tanımı (10 - 12 Kişilik)



Gereçler

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt

  • 1 yumurta sarısı

  • 1 buçuk çay bardağı şeker 

  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla un

  • 3/1 su bardağı nişasta 

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 paket vanilya

  • Küçük kahve fincanı soğuk süt

  • 1 paket krem şanti
Hamuru için;

  • 100 gram tereyağı

  • 1 tatlı kaşığı şeker

  • 1 tutam tuz 

  • 1 su bardağı su

  • 1 paket vanilya

  • 1 su bardağından 1 parmak fazla un

  • 4 tane yumurta
Üzeri için;

  • 100 gram bitter çikolata

  • 100 gram sütlü çikolata
Dekor için;
  • 25 gram beyaz çikolata
Yapılışı

1. Tencereye şeker, süt, yumurta sarısını, un ve nişastayı koyun. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

2. Muhallebi sıcakken, tereyağı ve vanilyayı ekleyin. 

3. Streç sinema ile kapatıp buzdolabında soğumaya bırakın.

4. Akabinde, soğuk süt ile krem şantiyi çırpın. 

5. Soğuyan muhallebiyi tekrardan mikser ile çırpın. Üzerine çırpılmış krem şantiyi ekleyip tekrar çırpın. 

6. Hamuru için, tereyağı, su, tuz, vanilya ve şekeri pişirin.

7. Kaynamaya başladıktan sonra, içerisine yavaş yavaş un ekleyin. Topaklanmaması için, daima olarak karıştırın. Hamur halini aldığında ocaktan alıp, soğumaya bırakın. 

8. Hamur soğuyunca yumurtaları ekleyip, mikserle karıştırın.

9. Yumuşak bir hamur halini alınca, hamur sıkma torbasına koyun. 

10. Fırın kağıdı, ince uzun şeritler halinde sıkın.

11. Evvelden ısıtılmış fırında 180 derece (alt-üst) ayarda 40-45 dakika kadar pişirin. 

12. İkiye bölüp, üzerine krema ve benmari tarzı eritilmiş çikolataya bulayın. Pastane yolu ekler hazır!

6. Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı (4 - 6 Kişilik)



Gereçler

  • 125 gram tereyağı

  • 200 ml un

  • 1,5 su bardağı şeker

  • 1 litre süt

  • 1 paket vanilya
Yapılışı

1. Tencereye tereyağını alın ve kısık ateşte eritin. 

2. Yağ eridikten sonra, unu ekleyip kokusu çıkana kadar, kavurun. 

3. Tel çırpıcı ile unu karıştırıp, üzerine süt ekleyin. 

4. Üzerine şeker ilave edin. Yoğunlaşana kadar karıştırın. 

5. Yoğunlaşan muhallebiyi ocaktan alıp, vanilya ekleyin ve birkaç dakika mikserle çırpın. 

6. Hazırladığınız muhallebiyi borcama dökün. Oda sıcaklığına gelmesi için bekletin. 

7. Oda ısısına gelince, üzerine sinema streç ile kapatıp, buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirin. 

8. Dinlenen tatlıyı dolaptan alıp, yanlarına bastırın havasını alın, servis tabağına aksi çevirin. 

9. İsteğinize nazaran, tarçın ya da hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

7. Muhallebi Tanımı (4 Kişilik)



Materyaller

  • 175 ml şeker 

  • 1 yemek kaşığı nişasta 

  • 900 ml süt 

  • 3 yemek kaşığı un

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

  • 1 tane vanilya
Yapılışı

1. Toz şeker, nişasta, süt ve unu bir tencereye alıp, tel çırpıcı ile çırpın. 

2. Pürüzsüz bir hale gelince, tencereyi ocağa alın ve pişirin. 

3. Muhallebi göz göz olunca ocaktan alıp, vanilya ve tereyağını ekleyin. 

4. Tereyağı eriyene kadar karıştırın. 

5. Hazır olan muhallebileri servis kaselerine alın ve oda ısısına gelince üzerini sinema streç ile kapatıp, en az 3 saat buzdolabında bekletin. Muhallebi hazır afiyet olsun.
 

Similar threads

Atıştırmalıkları hepimiz çok seviyoruz. ????Siz de acıktığınız anda hep aynı şeyleri yemekten sıkıldıysanız, bu yazı tam size göre! Bu listede kolay atıştırmalık tariflerinin yanı sıra, önceden hazırlayıp daha sonra tüketebileceğiniz yiyeceklere de yer verdik. Herkesin damak zevkini düşündük ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Tam şeker-çikolata havaları değil de ne? Birbirinden hoş, lezzetli rengarenk tatlı tanımları ile soğuk günlerde içinizi ısıtmaya geldik! Instagram postlarından, YouTube görüntülerine şahane lezzetler! 1. Cinnamon Rolls - Tarçınlı Çörek Gereçler Hamur için; 500 gr un 12 gr kuru maya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Çay saatlerinizin en hoş eşlikçisi haline gelecek bu nefis turta tanımlarına bayılacaksınız  1. Çikolatalı Turta Tanımı: 1/2 su bardağı bitter çikolata 1/2 su bardağı sütlü çikolata 5 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı tahin 1 su bardağı kırık ceviz 4 yemek kaşığı süt 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Pratik tatlılar hem ansızın gelen konuklarınız hem de tatlı krizleriniz için vazgeçilmezdir. Biz bu sefer en üşengeçleri bile memnun edecek kadar kolay tatlı tanımlarını buraya derledik. İşte azamî 30 dakikada hazırlayabileceğiniz lezzetli tatlı tanımları... 1. Rafine şekersiz, glutensiz ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Hindistan Cevizli Çikolatalı Kup Malzemeleri Keki için Malzemeler 2 yumurta 1 su bardağı şeker ½ su bardağı sıvı yağ ½ su bardağı yoğurt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı kakao ½ paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 tutam tuz Kreması için Malzemeler 500 ml + ½ su bardağı süt 34...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt