iltasyazilim
FD Üye
Dutun Faydaları,dutun Yararları,Ağız kokusunu ne giderir,
Duttan yapılan pekmezin besin değeri yüksek bir yiyecek olduğu biliniyor Dut; anemi, astım, bronşit, ülser ve benzeri mide hastalıklarını iyi ediyor Bebeklerin gelişiminde de etkili olan dut; soğuk havalarda gövde direncini artırıyor Hem, sporculara ihtiyaç duydukları enerjiyi de sağlıyor Uzmanlar; zekayı da geliştiren dutun yapraklarının ağız yaraları, salya ve ağız kokuları için başvurulan en etkin tedavi yöntemlerinden biri olduğunu dile getiriyor
DUT: Meyveleri beyaz ve kara olan dutun barındırdığı vitamin ve minerallerin yanında mikrop öldürücü özelliği vardır Hem dutun yaprakları ipekli böceklerini doyurmak için de kullanılır
Dutun Faydaları: Vücuda baskı verir, kansızlığa iyi kazanç Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır Alev düşürür Karaciğeri kuvvetlendirir Mide ve bağırsakların uyumlu çalışmasına destek eder Bilhassa yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır Aç karnına yenirse kabızlığı giderir ve hatta ishal yapabilir, bağırsak kurtlarını düşürmeye de tezgâhtar olur
Dut Nasıl Kullanılır? Dut taze ve kuru olarak yenebilir Ayrıca dutun şurubu, reçeli ve pekmezi yapılabilir Dutun Yaprakları da kullanılır Yaprakları kaynatılıp suyu içilirse kabızlığa iyi kazanç Dut kabuğu ve yaprağı kaynatılıp bunun suyuyla gargara yapılırsa diş ağrılarını dindirir Dut şurubu mide ve bağırsak iltihaplarını iyileştirmeye asistan olur *
Duttan yapılan pekmezin besin değeri yüksek bir yiyecek olduğu biliniyor Dut; anemi, astım, bronşit, ülser ve benzeri mide hastalıklarını iyi ediyor Bebeklerin gelişiminde de etkili olan dut; soğuk havalarda gövde direncini artırıyor Hem, sporculara ihtiyaç duydukları enerjiyi de sağlıyor Uzmanlar; zekayı da geliştiren dutun yapraklarının ağız yaraları, salya ve ağız kokuları için başvurulan en etkin tedavi yöntemlerinden biri olduğunu dile getiriyor
DUT: Meyveleri beyaz ve kara olan dutun barındırdığı vitamin ve minerallerin yanında mikrop öldürücü özelliği vardır Hem dutun yaprakları ipekli böceklerini doyurmak için de kullanılır
Dutun Faydaları: Vücuda baskı verir, kansızlığa iyi kazanç Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır Alev düşürür Karaciğeri kuvvetlendirir Mide ve bağırsakların uyumlu çalışmasına destek eder Bilhassa yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır Aç karnına yenirse kabızlığı giderir ve hatta ishal yapabilir, bağırsak kurtlarını düşürmeye de tezgâhtar olur
Dut Nasıl Kullanılır? Dut taze ve kuru olarak yenebilir Ayrıca dutun şurubu, reçeli ve pekmezi yapılabilir Dutun Yaprakları da kullanılır Yaprakları kaynatılıp suyu içilirse kabızlığa iyi kazanç Dut kabuğu ve yaprağı kaynatılıp bunun suyuyla gargara yapılırsa diş ağrılarını dindirir Dut şurubu mide ve bağırsak iltihaplarını iyileştirmeye asistan olur *