Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dut Marmelati nasıl yapılır?

Dut Marmelati nasıl yapılır?
0
204

moderatör

Super Mod
Katılım
Tem 28, 2022
Mesajlar
5,461
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
17

Şekersiz dut marmelatı nasıl yapılır?​

Şekersiz Karadut Reçeli Nasıl Yapılır?

  1. 1. adım: Dutların yarısı orta boy bir tencereye konur.
  2. 2. adım: Üzerine bal eklenerek kalan dutlar eklenir. …
  3. 3. adım: Ertesi tencere kısık ateşe yerleştirilip 10 dakika hiç karıştırılmadan pişirilir. …
  4. 4. adım: En son limon suyu sıkılır ve ateşten alınır.

Beyaz dut marmelatı nasıl yapılır?​

Nefis Beyaz Dut Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Beyaz dutlar toplanıp tencereye alınır.
  2. Üzerine şeker ve su konulup orta ateşe konulur. …
  3. Tıkırdamaya başlayınca bir tur çevrilip kısığa çekilir ve yarım saat kadar arada birkaç kez zedelemeden karıştırılmak sureti ile pişirilir.

Şekersiz dut reçeli nasıl yapılır?​

Hazırlanışı

  1. Suyu bir sos tenceresinde kaynar konuma getirin,
  2. İçine meyveleri ekleyip orta hararetli ateşte sık sık karıştırarak meyveler iyice yumuşayana kadar pişirin,
  3. Limon suyunu ekleyin,
  4. Altını kısıp suyunu yarı yarıya çekene kadar pişirmeye devam edin,
  5. Ateşten alıp ılıdıktan veya soğuduktan sonra servis edin,

Dut reçeli kaç dakika kaynatmak mı gerekiyor?​

Karadut reçeli, yaklaşık 20 dakika kaynatılır. Uzun süre kaynatarak püre kıvamına gelmemelerine ve dutların ezilmemelerine özen göstermelisiniz.

Kırmızı dut marmelatı nasıl yapılır?​

Dutun üzerine şeker konur 4-5 saat bekletilir. Daha sonra orta ateşte 30 dakika pişirilir. Reçel yapmak isteyen fazla karıştırmasın. Haliyle hassas meyve üzerine limon ekleyip 10 dakika daha kaynatsın marmelat için blendırdan geçirip limonlu ekliyor 10 dakika kaynatıyoruz.Afiyet olsun.

Şeker kullanmadan Reçel nasıl yapılır?​

Orta bir tencereye elma suyu koyun ve rengi koyulaşana kısık ateşte kadar kaynatın. Elma suyu koyulaşınca içine çekirdekleri çıkarılmış meyveleri ekleyin. Ocağın altını kısın ve meyvelerin elma suyuyla beraber pişmesini bekleyin. Bu esnada karışıma pekmez ve tuzu ekleyin.

Beyaz dut suyu neye iyi gelir?​

Dutun yapraklarında kendine özgü doğal antibiyotik ve antiseptik özelliği olan etkin maddeler bulunmaktadır. Şeker hastalarının derilerinde kapanmakta geciken yaralara karşı taze dut yaprağından hazırlanmış ve ılık olarak uygulanacak dut yaprağı çayının pansumanı iyi bir destekleyicidir.
 

Similar threads

Dut Reçeli Tanımı İçin Materyaller 2 kg dut (Siyah beyaz dut ikisi de olur)5 su bardağı şeker3 su bardağı su1 çay kaşığı limon tuzu Dut Reçeli Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Evvel dutların saplarını ayıklayın saplarıyla da yapabilirsiniz fakat görsel olarak koparmanızı tavsiye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Beyaz tişörtten dut lekesi nasıl çıkar? Sirke: Dut lekesi oluşan bölümü soğuk su üzerinde açtıktan sonra yarım su bardağı kadar beyaz sirke ile 1 litre soğuk suyu karıştırın. Ardından lekeli bölgeyi bu karışımın içerisine yatırdıktan sonra yarım saat kadar bekleyin. Karadutun lekesini sadece...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
Karadut Reçeli Tarifi Resimli Siyah Dut Reçeli Tarifi Malzemeler: 1 kg tozşeker 1 kg karadut 1 dilim limon Yapılışı: Karadut reçelinin diğer reçel yapımlarından bir farkı yoktur Akşamdan karadut ve şeker tencereye orantılı şekilde yerleştirilir Sabah suyunu salan dut ve şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Tam da mevsimi olan dut meyvesi lezzetiyle çok sevilen ve yedikçe ellere ve kıyafete bulaşan bir çeşitler arasındadır. Hem lezzetli hem de faydalı olan karadut meyvesinin lekesi çok zor çıkar. İnatçı bir lekeye dönüşen karadut lekesi nasıl çıkar, dut lekesi nasıl temizlenir? Detaylar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Dut sevilerek tüketilen bir meyvedir. Kara dut, beyaz dut gibi çeşitleri bulunmaktadır. Kemikleri güçlendirmesi, kalbi koruması, idrar söktürücü etkisinin olması dut faydaları arasındadır. Aynı zamanda oldukça besleyicidir. İyi bir antioksidan kaynağıdır. Dut pekmezi, dut şurubu ve dut pestili...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt