
Dut Reçeli Tanımı İçin Materyaller
- 2 kg dut (Siyah beyaz dut ikisi de olur)
- 5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Dut Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel dutların saplarını ayıklayın saplarıyla da yapabilirsiniz fakat görsel olarak koparmanızı tavsiye ederim sonra uygunca yıkayıp suyunu süzelim.
- Derin bir tencereye dutları koyalım şekeri suyu da ek edip yüksek ateşte kaynatalım püf noktası orta ara üzerinde oluşan beyaz köpükleri alalım.
- Sonra ocağı kısalım 1,5-2 saat pişirelim (Dutlar dağılır diye hiç korkmayın katiyetle dağılmıyor)
- Ocağı kapatmadan limon tuzunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatıp kapatalım kışın yemek isterseniz sıcak sıcak kavanozlara boşaltıp (Kapakları yeni olsun) ağzını sıkıca kapatıp zıt çevirelim.
- Soğuyunca karanlık bir yerde koruma edelim şayet çabucak tüketecekseniz tencerede yeterlice bekletip soğuyunca kavanozlara koyup buzdolabında koruma ediniz afiyet olsun ????