Dutlu Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy ayva
- 9 yemek kaşığı şeker
- 12 adet kırmızı dut
- 2 adet vişne
- Yarım çay bardağı su
Dutlu Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaları soyup, ikiye kesiyoruz. Çekirdeklerini çıkartıyoruz. İçlerini çıkartıyoruz.
- Ayvaların kabuklarını tencerenin dibine yerleştiriyoruz. Üzerine ayvaları koyuyoruz.
- Ayvaların ortasına önce ayva çekirdeklerini daha sonra dut ve vişneleri yerleştiriyoruz.
- Ayvaların üzerlerine 1,5 yemek kaşığı şeker döküyoruz. Tencerenin kenarından suyumuzu ilave ediyoruz.
- Tencerenin ağzını kapatıp ayvalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Soğuyunca kaymak veya dondurmayla servis yapıyoruz.