iltasyazilim
FD Üye
Beyaz ve kara olan dut içeriğindeki minarel ve vitaminler yanına mikrop öldürücü özelliğide bulunuyor Yalnızca bunlar mı faydaları? Natürel ki değilİşte faydaları
Vücuda zorlama verir, kansızlığa iyi gelir
Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşısında faydalıdır
Ateş düşürür Karaciğeri kuvvetlendirir Mide ve bağırsakların uyumlu çalışmasına destek eder
Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır
Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak kurtlarını düşürür Mide ve bağırsakları rahatlatır Kara dut ise ağız ve boğaz iltihaplarına iyi kazanç Dut hangi şekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapıcıdır Kişinin kilo almasını sağlar ve iştah açar
Beyaz dutun 1520 gram yaprağı üç su bardağı su ile kaynatıp içilirse iyi bir idrar söktürücü olduğu görülür Bu terkip bununla beraber alev düşürücü olarak da kullanılmaktadır
Dutun taze yapraklarıyla derideki yaralara ve burundaki kanamalara tampon yapılırsa kanamaları durdurur
Dut hangi şekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapıcıdır Kişinin kilo almasını sağlar ve iştah açar
Kara dutun yaprakları ve kabukları kaynatılıp elde edilen akıcı ile gargara yapılırsa boğaz, ağız ve diş eti iltihaplarına iyi gelir Oysa kara dut kabız yapabilir
Sabah aç karnına olgunlaşmış beyaz dut yer ve üstüne su içerlerse bağırsaklarının çalışmasını sağlamış olurlar Ama bu durum abartılırsa bu defa de ishale sebebiyet verebileceği bilinmelidir
*
Vücuda zorlama verir, kansızlığa iyi gelir
Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşısında faydalıdır
Ateş düşürür Karaciğeri kuvvetlendirir Mide ve bağırsakların uyumlu çalışmasına destek eder
Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır
Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak kurtlarını düşürür Mide ve bağırsakları rahatlatır Kara dut ise ağız ve boğaz iltihaplarına iyi kazanç Dut hangi şekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapıcıdır Kişinin kilo almasını sağlar ve iştah açar
Beyaz dutun 1520 gram yaprağı üç su bardağı su ile kaynatıp içilirse iyi bir idrar söktürücü olduğu görülür Bu terkip bununla beraber alev düşürücü olarak da kullanılmaktadır
Dutun taze yapraklarıyla derideki yaralara ve burundaki kanamalara tampon yapılırsa kanamaları durdurur
Dut hangi şekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapıcıdır Kişinin kilo almasını sağlar ve iştah açar
Kara dutun yaprakları ve kabukları kaynatılıp elde edilen akıcı ile gargara yapılırsa boğaz, ağız ve diş eti iltihaplarına iyi gelir Oysa kara dut kabız yapabilir
Sabah aç karnına olgunlaşmış beyaz dut yer ve üstüne su içerlerse bağırsaklarının çalışmasını sağlamış olurlar Ama bu durum abartılırsa bu defa de ishale sebebiyet verebileceği bilinmelidir
*