Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Duvaklı Pilav (Lezzeti Damaklara Şenlik)

Duvaklı Pilav (Lezzeti Damaklara Şenlik)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Duvaklı Pilav (Lezzeti Damaklara Şenlik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gr.kıyma
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
Pilav için;
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3 -3,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz(silme)

Duvaklı Pilav (Lezzeti Damaklara Şenlik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle pirinçimizi güzelce yıkayıp sıcak suda bekletelim.
  2. Uygun bir tavaya sıvı yağ alalım,yemeklik doğranmış soğanları ekleyip iki üç dk soteleyelim.
  3. Küçük küpler halinde doğranmış biberleri de ekleyip bir iki dk daha soteleyelim.
  4. Kıymayı ek edelim. Orta ara karıştırarak kıymalı harcı güzelce kavuralım.
  5. Pişmeye yakın tuzunu ve baharatlarını ekleyelim.
  6. Kıyma piştikten sonra ocağı kapatalım.
  7. Pilav için teflon tencereye tereyağ ve sıvı yağı alalım.
  8. Islatmış olduğumuz pirinçi güzelce süzüp tencereye koyalım.
  9. Pirinçleri güzelce kavuralım.
  10. Varsa sıcak et suyu yahut olağan sıcak suyunu ve tuzunu ek edip kapağını kapatalım kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  11. Her pirinç tipi farklı olduğundan su ölçüsü değişebilir.
  12. Et suyu kullanmayacaksanız et bulyon kullanabilirsiniz.
  13. Servis edeceğiniz kalıbın altına öncelikle kıymalı harcı koyup üzerini düzgünce bastırın.
  14. Demlenen pilavınızı evvel karıştırıp havalandırın sonra kalıba kıymanın üzerine koyup pilavında üzerine biraz bastırın ki kalıbın biçimini alsın.
  15. Servis edeceğiniz tabağa karşıt çevirip dilerseniz üzerini badem ile süsleyerek servis edin.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Güzel iftarlar????????.

Duvaklı Pilav (Lezzeti Damaklara Şenlik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Duvaklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler Pilav için 2 su bardağı pirinç2.5 su bardağı sıcak su1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığına yakın toz şekerTuz Üzeri için 250 gram kıyma1 adet soğan4 yemek kaşığı sıvı yağTuzKarabiberPulbiberBir tutam doğranmış maydanoz Süsleme için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Duvaklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler 2 çay bardağı pirinç2.5 çay bardağı su (kendiniz de ayarlayabilirsiniz suyunu)1 yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağ2 çay kaşığı tuz Duvağı için; 250 gram dana kıyma3 yemek kaşığı sıvı yağ1 tane kuru soğan1 tutam maydanozTuzKarabiberTatlı toz biber Duvaklı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Duvaklı Pilav Tanımı İçin Materyaller 250 gram kıyma1 ufak kase kayısı çekirdeği ya da badem1 orta uzunluk soğanTereyağıSıvı yağTuzKarabiberMaydanoz Pilav İçin 1 su bardağı baldo pirinç3 su bardağı kaynamış suTereyağıSıvı yağTuz Duvaklı Pilav Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Etli ve baharatlı yemeklerin en sık yapıldığı ve neredeyse tüm öğünlerde tercih edildiği Diyarbakır ilinin en meşhur tariflerinden biri olan duvaklı pilavın tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Tadı, kıvamı ve kokusuyla çok beğeneceğiniz duvaklı pilav vazgeçilmez yemeklerinizden biri olacak. İşte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Duvaklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler Pilav için : *2 su bardağı pirinç ( yıkadıktan*sonra 1 saat ılık*suda bekletelim) *1 çeyrek tereyağı *3 yemek kaşığı sıvı yağ kıyma için : *400g*kıyma *sıvı yağ *1 adet büyük soğan *1*diş sarımsak *karabiber *pulbiber *tuz *2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt