Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Duvaklı Pilav

Duvaklı Pilav
0
16

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
duvakli-pilav.jpg

Duvaklı Pilav Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram kıyma
  • 1 ufak kase kayısı çekirdeği ya da badem
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz
Pilav İçin
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı kaynamış su
  • Tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Duvaklı Pilav Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pirinçleri 15 dakika kadar tuzlu sıcak suda bekletelim.
  2. Daha sonra süzerek yağda kavuralım ve üzerine sıcak suyunu, tuzunu ekleyip orta kısık ateşte pişirelim.
  3. Bu sırada başka bir tavada evvel yemeklik ve ufak doğranmış soğanı akabinde kıymayı kavuralım.
  4. Bir ufak tencerede iki üç dakika kaynattığımız bademleri çabucak süzerek soğuk suya koyup şoklayalım böylelikle çabucak soyulur.
  5. Soyulan bademleri de kıymalar ile kavurup tuz ve karabiber ekleyelim. Maydanoz ekleyip bir çevirip altını kapatalım.
  6. İster porsiyonluk ister ortaya kalıpta çevirerek servis edebilirsiniz.
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt