Duvaklı Pilav Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram kıyma
- 1 ufak kase kayısı çekirdeği ya da badem
- 1 orta uzunluk soğan
- Tereyağı
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı kaynamış su
- Tereyağı
- Sıvı yağ
- Tuz
Duvaklı Pilav Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinçleri 15 dakika kadar tuzlu sıcak suda bekletelim.
- Daha sonra süzerek yağda kavuralım ve üzerine sıcak suyunu, tuzunu ekleyip orta kısık ateşte pişirelim.
- Bu sırada başka bir tavada evvel yemeklik ve ufak doğranmış soğanı akabinde kıymayı kavuralım.
- Bir ufak tencerede iki üç dakika kaynattığımız bademleri çabucak süzerek soğuk suya koyup şoklayalım böylelikle çabucak soyulur.
- Soyulan bademleri de kıymalar ile kavurup tuz ve karabiber ekleyelim. Maydanoz ekleyip bir çevirip altını kapatalım.
- İster porsiyonluk ister ortaya kalıpta çevirerek servis edebilirsiniz.