Duvaklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
Pilav için
- 2 su bardağı pirinç
- 2.5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığına yakın toz şeker
- Tuz
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Bir tutam doğranmış maydanoz
- Badem
Duvaklı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba.
- Öncelikle pirinci ıslatalım.
- Tuz ve şekeri ekleyerek ıslatalım.
- O sırada kıymalı harcı yapalım.
- Soğanı kavurulup kıymayı da ekleyelim.
- Kavrulan kıymaya baharatları da ekleyelim.
- En son maydanozu ekleyelim altını kapatalım.
- Üzeri için bademleri sıcak suda bekletip. Kabuklarını soyalım. Sıvıyağ ile kavuralım.
- Pilavımız için sıvı yağ ve tereyağını eritip yıkanıp süzülmüş pirinci kavuralım.
- 3-4 dk daha sonra sıcak su veya tavuk suyunu döküp pişirelim.
- Pişen pilavı dinlenmeye bırakalım.
- Servis için bir kaba önce kıyma daha sonra pilavı ekleyip ters çevirelim. Üzerini bademle süsleyelim.Servise hazır.Afiyet olsun .