teknolojiuzmani
FD Üye
Ebegümeci Yemeği Tam Kıvamında Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağ ebegümeci
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 3 ad limon tuzu
- 5-6 su bardağı su (Kaynar)
- 4 diş sarımsak (Ezilmiş)
- Tuz
Ebegümeci Yemeği Tam Kıvamında Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ebegümeci yapraklarının özellikle tüysüz olmasına özen gösterin ve doğrarken sap kısmını ayrı, yaprak kısmını ayrı kaplara doğrayın.
- Önce yağ ve unu kavurup, ardından salçayı ekliyoruz. Salça eriyince ebegümecinin sap kısmını koyup, 2-3 dakika daha kavuruyoruz.
- Ardından pirinci koyup, beyazlaşana dek biraz daha çeviriyoruz.
- Ebegümecinin yapraklı kısmını da ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz. Pul biber, su ve limon tuzunu ekleyip, yüksek ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
- Suyu yoğunlaşıp pirinci şişince, sarımsağı ekleyip tuzunu kontrol ediyoruz. 5 dakika sonra ocağı kapatıp, sumak serpiyoruz. Afiyet olsun ????