Ebruli Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 3 tatlı kaşığı kakao
- Hamur kabartma tozu
- Şekerli vanilin
- Un
Ebruli Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri düzgünce çırpıyoruz.
- Daha sütü ve yağı ek edip biraz daha karıştırıyoruz.
- Un, şekerli, vanilin ve kabartma tozunu ek edip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Hamurumuzun 1/3 ünü farklı bir kaba alıp kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.
- Yağladığımız büyük uzunluk yuvarlak borcamın tam ortasına sırasıyla biraz sade biraz kakaolu hamurdan döküyoruz.
- Hamurlar bitene kadar bu sürece devam ediyoruz.
- Daha sonra bir kürdan yardımıyla hamurun ortasından kenarlara hakikat kürdanla çizgiler çekiyoruz.
- 170° de kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun