Ebruli Maden Sulu Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 şişe sade maden suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- Kakao
- Çikolatalı sos
- Pudra şekeri vs.
Ebruli Maden Sulu Baton Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yumurtaların beyazları ve sarıları birbirinden ayrılır. Beyazları küçük bir çırpma kabında mikserle iyice çırpılır (Kap ters çevrildiğinde dökülmeyecek kıvama gelene kadar)
- Başka derin bir kapta un, kakao, vanilya ve kabartmalı tozu hariç tüm malzemeler mikserle çırpılır.
- Sıvılar karıştıktan sonra kakao hariç un, vanilya ve kabartma tozu elenerek kaba ilave edilir tekrar çırpılır.
- En son yumurta beyazları ilave edilir ve bir spatula yardımı ile kek hamuru ile özdeşleşene kadar aynı yönde karıştırılır.
- Yağlanmış baton kek kalıbına kek hamurunun 3’de 2’si dökülür. Kalan kek hamuruna istenilen miktarda kakao eklenir ve iyice karıştırılır.
- Kakaolu kek harcı da kek kalıbına dökülür ve spatula yardımı ile kek kalıbının dibine değdirerek uzunlamasına yılan şeklinde geçilir.
- Önceden ısıtılmış 180 ve daha sonra 200 derecelik fırında içi çekene kadar pişirilir (İlk 20-30 dakika kek sönmemesi için fırının kapağı açılmaz, arada bıçak yardımıyla kontrol edilmelidir) afiyet olsun.