Obezite, diyabet, hipertansiyon astım ve sigara bağımlılığına danışmanlar geliyor! Afiyet bakanlığının yeni çalışmasına tarafından eczacılar bir takım hastalara danışmanlık yapacak Toplumda çok sık görülen obezite, hipertansiyon, diyabet, astım ve sigara bağımlılığı sorunlarını eksilmek,tamir etmek ve eczacılara yeni bir meslek alanı meydana getirmek adına Sağlık Bakanlığı, eczacılara bu hastalıklar için danışmanlık olanağı sunuyor Sağlık Bakanlığı tasdikli sertifikalı Sağlık Durumu Danışmanı Eczacılargeliyor Danışman eczacılar kronik hastaların ilaç kullanımı, hap ve yiyecek etkileşimlerini kontrol altına alacak Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, yeni tatbik zarfında Afiyet Bakanlığı ile bir protokol imzalanacağını açıkladı Çolak, Yurt dışından aldığımız akılcı eczane modülleri var Bunlar hipertansiyon, şeker hastalığı, astım, sigara bıraktırma modülleri Sıhhat Bakanlığı da bu modüllere kendi eğitimcileri ile birlikte katkı maddesi sunacak ve eczanelere sertifika verecek Eğitimleri akademisyenler verecek, sertifikalar Sıhhat Bakanlığı tasdikli olacak Bu Nedenle, eczacılar kronik hastalıklarda önemli rol oynayacak Vatandaşa ilaçları nasıl kullanmaları gerektiği ve bu ilaçların takibi konusunda bilgi verebileceklerdedi Konya'da hipertansiyonla ilgili olarak 29 eczanede pilot bir egzersiz başlattıklarını aktaran Çolak, bu çalışmayla ilaçlardaki kullanım oranında önemli bir iyileşme gözlemlediklerini ifade etti Çolak, akla yatkın eczane projesi kapsamında da astım hastalarına yönelik 8 ilde 254 eczanede pilot çalışmanın sürdüğünü bildirdi sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur