Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Efsane Beyti Kebabı

Efsane Beyti Kebabı
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
efsane-beyti-kebabi.jpg

Efsane Beyti Kebabı Tanımı İçin Gereçler

  • 300 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 2 tane biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu yada ekmek içi
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Lavaş (a101 den aldım 6li satılıyor)
Lavaşa sürmek için
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı su
Sosu için
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
Salçalı sosu için
  • 1 yemek kaşığı salça.
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım kaşık tereyağı

Efsane Beyti Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Çok kolay ve pratik bir beyti. Kıyması ve yapılışı o kadar lezzetli ki emin olun favoriniz olacak.
  1. Öncelikle kıymalı harcını hazırlayalım. Bütün materyalleri yoğurma kabına alın. Ben biber, soğan, maydanoz ve sarımsağı rondo dan çektim sizde yapabilirsiniz yoksa rendeleyin incecik olsun.
  2. Daha sonra hepsi ni yoğurun.
  3. Biraz dinlenmesi için kenara alın.
  4. A101 den aldığım lavaşın 3 adedini kullandım.
  5. Evvel lavaş sosu nu sürdüm. Heryerine yedirdikden sonra içine uzunlamasına kıymayı koyalım. Çok kalın olmasın.
  6. Sonra rulo formunda sarın.
  7. Ve iki parmak kalınlığında kesin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  8. Üç lavaşıda bu türlü yapın ve tepsiye dizin. Benim biraz kıymam kaldı onu da yanına köfte halinde koydum.
  9. Yanına biber de koydum ve çok hoş oldu.
  10. En son fırın tepsisindeki lavaşların üstüne azıcık sıvı yağ gezdirin.
  11. Evvelce ısıtılmış 250 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.
  12. Lavaşların üstü kızarıyor ve kıyma çok hoş pişiyor.
  13. Daha sonra sıcak sıcak servis tabağına alıp evvel yoğurtlu sosdan daha sonra salçalı sostan gezdirin. Ben pirinç pilavı ile servis ettim. Bulgurda çok yakışır. Afiyet bal şeker olsun ????✌️.
 
858,493Konular
981,562Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt