
Efsane Bir lezzet Havuçlu Kabaklı Meze Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet havuç
- 3 adet kabak
- 340 gram konserve mısır
- 10 adet ortaboy kornişon turşu
- 2 adet közlenmiş kapya biber
- Dereotu
- Yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Mayonez
- Karabiber
- Tuz
Efsane Bir lezzet Havuçlu Kabaklı Meze Tanımı Yapılışı
بِسْــــــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمٰنِ ارَّحِيم.
- Birinci olarak havuçları rendeleyelim ve sıvı yağda 3-4 dakika soteleyelim soğuması için kıyıya alalım.
- Akabinde kabakları soteleyelim ve soğuması için kıyıya alalım.
- Biber ve kornişon turşuları minik minik doğrayalım.
- Kabımıza havuçları, kabağı, mısırı, turşuyu ve dereotunu alalım.
- Sos için gerekli kadar yoğurdu başka bir kaba alalım üzerine mayonez, karabiber, rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Materyallerin üzerine dökelim ve güzelce karıştırıp servis edelim. Afiyet olsun ????.