Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Efsane Bir Lezzet Perde Pilavı

Efsane Bir Lezzet Perde Pilavı
0
100

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Efsane Bir Lezzet Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane bütün tavuk
  • 4 su bardağı baldo pirinç
  • 100 gr badem (çiğde olur kabukluda)
  • Sıvı yağ ,pulbiber,karabiber ve tuz
Hamuru için:
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt (sulu tarafından)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir tutam tuz aldığı kadar un

Efsane Bir Lezzet Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce tavuğu haşlayıp eti kemiklerden ayırın, az sıvı yazda kızartalım .
  2. Sonra pul biber ve karabiber ekleyip bir kenarda beklesin.
  3. Pirinçlimizi tuzlu suda bi yarım saat bekleyip yıkayalım süzelim .
  4. Sonra olağan pilav üzere kavurup pişirelim tabiki tavuk suyunu ekleyelim bi kenarda oda dinlensin.
  5. Hamur için tüm malzemeyi karıştırıp unu ekliyorum kulak göğsü kıvamında olsun.
  6. Daha sonra bir borcam tencere yada emayede olur katı yağla yağlayalım.
  7. Bademleri dizelim ,buzlukta bekletin.
  8. Hamuru bir oklavayla çok ince olmayacak halde açalım.
  9. Tenceremizi alıp dikkatlice açtığımız kalın yufkamızı yerleştirelim .
  10. Önce pilav ,sonra tavuk pilav ,tavuk, en son pilav ekleyip kenarlardan taşan hamurla kapatalım.
  11. Üzerine az bi yağ sürelim .
  12. 200 derecede 25-30 dakika kızarana kadar pişirelim.
  13. Sonra fırından çıkarın az soğuyunca servis tabağına zıt çevirip dilimleyip servis yapalım.
Afiyet olsun.

Not:aslında pilavın içine kuş üzümü ve çam fıstığı da konulur tercih sizlerin.

Ben kabuklu olunca soyuyorum kabuklu bademi soymak için bir taşım kaynatın suyunu dökün poşete koyup bi 2-3 dakika beklettikten sonra yavaşça avuşturun zaten soyuluyor.

Efsane Bir Lezzet Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ziyafet Sofralarınız İçin Efsane Lezzet Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler 1 tane (büyük boy) tavuk göğüs1 su bardağı bezelye1 adet büyük uzunluk soğan1 adet havuç2 adet orta uzunluk domates1/2 (yarım) tatlı kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı tereyağıSıvı yağTuzKöriKarabiber1 tatlı kaşığı tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler Pilav İçin 1, 5 göğüs tavuk1 çay bardağı çiğ bademArpa şehriye3 su bardağı pirinçYarım çay bardağı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı karabiber1 paket beş türlü baharat Hamur İçin 2 adet yumurta1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 yemek kaşığı yoğurt1 adet yumurta1 yemek kaşığı sirkeYarım çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)TuzUn Pilav için; 2 su bardağı pirinç3 su bardağı tavuk suyu2 yemek kaşığı zeytinyağı, tereyağı2 yemek kaşığı kuş üzümü2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Hamur için 1 su bardağı yoğurt2 adet yumurtaYarım tatlı kaşığı tuzYarım su bardağı sıvı yağAldığı kadar un Pirinç pilavı için malzemeler : 4-5 adet tavuk budu veya kanadıYarım su bardağı şehriye1 kase pirinç Baharat olarak; Tuz, karabiber, kırmızı biber1-2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Perde Pilavı Tanımı İçin Materyaller İç pilav1 küçük uzunluk tavuk6 çay bardağı pirinç1 paket çam fıstığı1 çay bardağı kabuksuz badem2 yemek kaşığı tereyağı1 fincan zeytinyağı3 su bardağı tavuk suyu ( sıcak suda olabilir eksik gelirse)KarabiberTuzNot: isteğe bağlı tarçın, kuş üzümü ve yeni bahar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt