Efsane Bir Lezzet Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane bütün tavuk
- 4 su bardağı baldo pirinç
- 100 gr badem (çiğde olur kabukluda)
- Sıvı yağ ,pulbiber,karabiber ve tuz
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt (sulu tarafından)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir tutam tuz aldığı kadar un
Efsane Bir Lezzet Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce tavuğu haşlayıp eti kemiklerden ayırın, az sıvı yazda kızartalım .
- Sonra pul biber ve karabiber ekleyip bir kenarda beklesin.
- Pirinçlimizi tuzlu suda bi yarım saat bekleyip yıkayalım süzelim .
- Sonra olağan pilav üzere kavurup pişirelim tabiki tavuk suyunu ekleyelim bi kenarda oda dinlensin.
- Hamur için tüm malzemeyi karıştırıp unu ekliyorum kulak göğsü kıvamında olsun.
- Daha sonra bir borcam tencere yada emayede olur katı yağla yağlayalım.
- Bademleri dizelim ,buzlukta bekletin.
- Hamuru bir oklavayla çok ince olmayacak halde açalım.
- Tenceremizi alıp dikkatlice açtığımız kalın yufkamızı yerleştirelim .
- Önce pilav ,sonra tavuk pilav ,tavuk, en son pilav ekleyip kenarlardan taşan hamurla kapatalım.
- Üzerine az bi yağ sürelim .
- 200 derecede 25-30 dakika kızarana kadar pişirelim.
- Sonra fırından çıkarın az soğuyunca servis tabağına zıt çevirip dilimleyip servis yapalım.
Not:aslında pilavın içine kuş üzümü ve çam fıstığı da konulur tercih sizlerin.
Ben kabuklu olunca soyuyorum kabuklu bademi soymak için bir taşım kaynatın suyunu dökün poşete koyup bi 2-3 dakika beklettikten sonra yavaşça avuşturun zaten soyuluyor.
Efsane Bir Lezzet Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı