Efsane Coco Star Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2.5 su bardağı un kıvamına göre
- 1 paket kabartma tozu
- Kek pişince ıslatmak içim 1 su bardağı süt
- 2 poşet kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket süt kreması 200 ml
- 80 gram bitter çikolata
- 80 gram sütlü çikolata
Efsane Coco Star Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpılır. Sırasıyla kabartma tozu hariç diğer gereçler eklenir ve çırpılır. Son olarak kabartma tozu da eklenir ve karıştırılır.
- Tabanı yağlanmış kalıba kek harcı boşaltılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü pişirilir ve ılımaya bırakılır. Kalıptan çıkarılır ve kek ortadan ikiye bölünür 1 su bardağı süt ile kekin her tarafı eşit şekilde ıslatılır. Kreması için.
- Kremşanti ile süt çırpılır. Pudra şekeri hindistan cevizi eklenip karıştırılır. Ortadan ikiye bölünen kekin orta katına hazırlanmış olan cocostar harcı eşit şekilde yayılıp diğer kat üzerine kapatılır.
- Ganaj için süt kreması hafif ısıtılır parçalanmış sütlü ve bitter çikolata ek edilip karıştırılarak erimesi sağlanır.
- Son olarak hazırlanmış olan ganajı pastanın üzerine gezdirilir buzdolabında 4-5 saat dinlendirmeye bırakılır. Dilimleyip isteğe bağlı süslenir.
- Üzerindeki beyaz toplar için hazırlanan şantili karışımdan 2 kaşık ayırıp biraz daha hindistan cevizi ekleyip elimizde yuvarlak yapıp ganaj soğuduktan sonra üzerine koyup süsleyebilirsiniz.