Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Efsane Ev Mantısı (Kayseriler Bile Bunu Yapıyor)

Efsane Ev Mantısı (Kayseriler Bile Bunu Yapıyor)

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
efsane-ev-mantisi-kayseriler-bile-bunu-yapiyor.jpg

Efsane Ev Mantısı (Kayseriler Bile Bunu Yapıyor) Tarifi İçin Malzemeler

• Yarım su bardağı su (Bi tık fazla idi benim suyum)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
İç harcı için
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üstü için
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber

Efsane Ev Mantısı (Kayseriler Bile Bunu Yapıyor) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Evde yapılabilecek en lezzetli ve kolay bi tarif mantı. Her evde bulunabilecek malzemelerle koca bir tepsi mantı yaptım. Kayserilerden ne eksiğimiz var diyorsanız kesinlikle deneyin.
  1. Öncelikle hamurunu hazırlayalım unu, yumurta yı,tuzu,ve suyu yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Kulak memesinden biraz sert bi hamur olarak yoğuruyoruz.Unu az da az az ekleyin. Çok sert de olmasın açılmaz.
  3. Yoğurma kabında yoğurduğumuz hamuru tezgaha indirin ve avuç içinizle bastırarak iyice yoğurun 10 dakika kadar yoğurun.
  4. Yoğurduğumuz hamuru temiz bir tabağa alıp üstünü streçle kapatıp diz diğer iç harcını hazırlayan kadar dinlendirin.
  5. Kıymayı bi kaba alın içine 1 tane incecik doğranmış ve suyu sıkılmış soğanı ekleyin.
  6. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
  7. Dinlenen hamuru iki bezeye ayırın.
  8. Diğer bezeyi yan tarafa kaldırın ve ilk bezeyi ince olmayacak şekilde büyütün.
  9. Kesme aparatınız varsa kese bilirsiniz ben bıçakla kestim.
  10. Hamurun küçüklüğü ve büyüklüğü size kalmış ben küçük kesmeye çalıştım elimden geldiği kadar.
  11. Kestiğimiz hamurların üstüne hazırladığımız kıymalı harçtan iki bezeye de yetecek şekilde koyun.
  12. Ve kabartma şekli ile kapatın.
  13. Ben fırın tepsisine dizdim ve 250 derecelik fırında üstü çok renk almayacak şekilde kızarttım.
  14. Daha sonra kaynayan tuzlu siya attım ve pişince tabağa aldım.
  15. Üstüne sarımsaklı yoğurt döktüm.
  16. Kırmızı toz biberli sosdan da üstüne gezdirdim.Afiyet olsun.

Efsane Ev Mantısı (Kayseriler Bile Bunu Yapıyor) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt