Efsane Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket burçak bisküvi
- 70 gram tereyağı
- 600 gram suyu alınmış labne peyniri
- 1 paket süt kreması (200 ml)
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1.5 su bardağı dondurulmuş frambuaz
Efsane Frambuazlı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bisküvileri robottan geçirip, eritilmiş tereyağıyla karıştırıp, 3 katlı alüminyum folyo ile çevrilmiş tabanına yağlı kağıt serilmiş çembere döküp tabanına yayın. Kaşıkla bastırıp eşitleyin ve sıkılaştırın. Kalıbı derin donrucuya kaldırın.
- Cheesecake kreması için; labne ve kremayı mikserle 1 dakika çırpın. Sonra şeker eklenip teker teker yumurtalar kırılıp mikseri çalıştırmadan mikser ucuyla çok hafif karıştırın.
- Ardından, donmuş frambuazlarımızı robottan geçirip toz haline getiriyoruz.
- Sonra un, nişasta ve vanilya eklenip tekrar çok hafif karıştırılıp içine toz haline getirilmiş frambuazlarımıza da ekleyip tekrar çok hafif karıştırıp buzluktan çıkardığımız bisküvili tabanın üzerine dökülür. Tezgaha birkaç kez vurun.
- Fırına su dolu bir kap koyun. 140 derece önceden ısıtılmış fırında 60 dakika pişirilir. Daha sonra fırın kapağının ağzına tahta kaşık sıkıştırılıp araladıktan sonra fırında 1 saat soğumasını bekleyin. Servise hazır. Herkese afiyet olsun.