Efsane Göçmen Böreği Orjinal Dızmana Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı su ılık olacak
- 1 su bardağı süt ılık olacak (Süt kullanmak istemiyorsanız 2,5 su bardağı su kullanabilirsiniz)
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya yoksa yarım paket yaşmaya
- 5 yada 6 su bardağı un denetimli olun herkeste birebir gitmeyebilir
- Peynir
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- Tuz
Efsane Göçmen Böreği Orjinal Dızmana Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir ekmek hamuru yapıyoruz, dızmana hamuru bir poğaça hamuru değil bir ekmek hamurudur.
- Öncelikle genişçe bir kabın içine su, süt, şeker, tuz ve mayayı ekleyip çırpıcıyla karıştırıyoruz ve yavaş yavaş unumuzu ekleyelim.
- Daha sonra sonuncu bardağı da ekleyip, hamurumuzu masaya alıp 4,veya 5 dakika kadar yoğuralım ve streç sinema hamurumuzun üstüne geçirip ılık bir ortamda bekletelim.
- Başka yandan, peynirimizi hazırlayalım ve sos gereçlerimizi genişçe bir kaba alıp çırpalım.
- Mayalanan hamurumuzu modüllere ayıralım, fotoğraftaki üzere uzun şeritler halinde açıp ortasına peynir yerleştirip, uçlarını kapatalım, çok sıkışık kapatmayalım ki sosu içine girsin.
- Fotoğraftaki üzere bıçak yardımıyla modüllere bölüp tepsiye çok yanyana gelmeyecek halde dizelim. 20 dakika daha üstüne bir bezle kapatıp mayalandıralım.
- Hazırlamış olduğumuz sosu üzerine gezdirelim. 180 derecelik fırında üstü nar üzere kızarana dek pişirelim servise hazır.