Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Efsane Göçmen Böreği Orjinal Dızmana Tarifi

Efsane Göçmen Böreği Orjinal Dızmana Tarifi
0
75

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
efsane-gocmen-boregi-orjinal-dizmana-tarifi.jpg

Efsane Göçmen Böreği Orjinal Dızmana Tanımı İçin Materyaller

  • 1,5 su bardağı su ılık olacak
  • 1 su bardağı süt ılık olacak (Süt kullanmak istemiyorsanız 2,5 su bardağı su kullanabilirsiniz)
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya yoksa yarım paket yaşmaya
  • 5 yada 6 su bardağı un denetimli olun herkeste birebir gitmeyebilir
İçi için;
  • Peynir
Sosu için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • Tuz
Su bardağı ölçüm 200ml


Efsane Göçmen Böreği Orjinal Dızmana Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle bir ekmek hamuru yapıyoruz, dızmana hamuru bir poğaça hamuru değil bir ekmek hamurudur.
  2. Öncelikle genişçe bir kabın içine su, süt, şeker, tuz ve mayayı ekleyip çırpıcıyla karıştırıyoruz ve yavaş yavaş unumuzu ekleyelim.
  3. Daha sonra sonuncu bardağı da ekleyip, hamurumuzu masaya alıp 4,veya 5 dakika kadar yoğuralım ve streç sinema hamurumuzun üstüne geçirip ılık bir ortamda bekletelim.
  4. Başka yandan, peynirimizi hazırlayalım ve sos gereçlerimizi genişçe bir kaba alıp çırpalım.
  5. Mayalanan hamurumuzu modüllere ayıralım, fotoğraftaki üzere uzun şeritler halinde açıp ortasına peynir yerleştirip, uçlarını kapatalım, çok sıkışık kapatmayalım ki sosu içine girsin.
  6. Fotoğraftaki üzere bıçak yardımıyla modüllere bölüp tepsiye çok yanyana gelmeyecek halde dizelim. 20 dakika daha üstüne bir bezle kapatıp mayalandıralım.
  7. Hazırlamış olduğumuz sosu üzerine gezdirelim. 180 derecelik fırında üstü nar üzere kızarana dek pişirelim servise hazır.
Efsane Göçmen Böreği Orjinal Dızmana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,309Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt