Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Efsane Güzel Velibah Tarifi (Çerkez Böreği)

Efsane Güzel Velibah Tarifi (Çerkez Böreği)
0
60

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Efsane Hoş Velibah Tanımı (Çerkez Böreği) İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 800 ml ılık su
  • 10 su bardağı un
  • 1 paket instant maya (7 gram)
  • 2,5 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 1 dolu yemek kaşığı şeker
Su bardağı ölçüm 220 ml

İçi için;
  • 10 adet orta uzunluk patates
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peynir
  • 1 kase kıyılmış maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • İsteğe bağlı, kuru nane
Üzerine sürmek için;
  • Tereyağı (yada margarin teremyağ)

Efsane Hoş Velibah Tanımı (Çerkez Böreği) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ilık su, şeker ve mayayı yoğurma kabında karıştıralım.
  2. Üzerine tuzunu ekleyip tekrar karıştıralım.
  3. Azar azar un ek ederek, biraz ele yapışan yumuşacık bir hamur yoğuralım (5-6 dk düzgünce yoğurulacak).
  4. Sonra ılık yerde heryeri kapalıca hamuru 45 dk mayalandıralım.
  5. Bizde bu esnada, patatesleri soyup haşlayalım. Pişen patatese baharatların tümünü katıp uygunca pütürsüz ezelim.
  6. Kaşar rendesini maydanozu ekleyip karıştıralım tadını denetim edelim ve avucumuzda yuvarlayıp 14 adet iri top yapalım.
  7. Kabaran hamuru un serpili tezgaha alalım.
  8. Üzerine un ekleyip 14 eşit bezeye ayıralım.
  9. Un serpili bir tepsiye aralıkla dizip üzerlerinide un gezdirelim. Ve bir havlu kapatalım kabuk tutmasınlar.
  10. Daha sonra birinci bezeden başlayıp un serperek, elimizle küçük uzunluk pasta tabağı boyutunda birazcık genişletelim.
  11. Ortasına patates topumuzu koyalım ve hamuru ortaya çekip büzdürerek sıkıca kapayalım.
  12. Yine un serpili bir tabana üstleri örtülüce dizelim.
  13. Tüm hamur hazır olduktan sonra, yükseğe yakın ayarda sac tavamızı ısıtalım.
  14. İçi dolgulu bezeleri un serperek oklava ile sırayla yuvarlak formda açıldığı kadar büyükçe açalım.
  15. Tavamıza alalım tek yüzü pişince çevirip öteki yüzünüde pişirelim.
  16. Bu biçimde tüm hamuru pişirip üst üste biriktirelim ve altı üstü havlu örtülü halde bekletelim.
  17. Hepsi hazır olduktan sonra sıcak kalan velibahlar üzerine tereyağ sürelim ve kat kat üst üste biriktirelim gerisine dilimleyip afiyetle servis edebiliriz????✌????.
Hava aldırmadan kapatıp sonraki günüde ısıtarak tazecik tüketebilirsiniz.

Afiyet bal şeker şifa olsun.

Efsane Hoş Velibah Tanımı (Çerkez Böreği) Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Velibah (Çerkez Gözlemesi) Nefis Lezzet Tanımı İçin Malzemeler 2,5 su bardağı su (ılık)1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı tuz7 su bardağı un İçi için; 5-6 adet patates (Haşlanmış)TuzKarabiberPulbiberMaydanoz Üzerine sürmek için; 100 gr tereyağı Velibah (Çerkez Gözlemesi) Nefis Lezzet Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Velibah (Yöresel Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler Patates topları için: 3-4 adet orta uzunluk patates1 yemek kaşığı tereyağı1,5 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı pulbiber1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber1 kase rendelenmiş kaşar peyniri Hamuru için: 1 su bardağı ılık süt (bardak ölçüsü 200 ml.)1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Velibah Tanımı İçin Materyaller 2 kase un2 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz maya1 yemek kaşığı sıvı yağAlabildiği kadar su Üzeri için Tereyağı İç harcı için 8 adet patatesTuz Velibah Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Birinci olarak patatesler haşlanır. Ve güzelce çatalla ezilir. Üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
İçli Velibah Tanımı İçin Gereçler Hamuru İçin 4 bardak un1 bardak ılık süt1 bardak ılık su1 paket indesit mayaGöz kararı tuz2 yemek kaşığı yoğurt İçi İçin 250 gram tereyağı1 kase doğranmış sucuk Üzeri İçin 1 tatlı kaşığı tereyağı İçli Velibah Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Velibah Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için : 1 paket küçük instant maya1 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı toz şeker1 çay kaşığı tuzAldığı kadar un İçi için : 3 adet haşlanmış patetes1 yemek kaşığı lor peyniri1 adet taze soğan1 tutam ince kıyım maydanoz1 çay kaşığı tuzYarım çay kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt