Efsane Hoş Velibah Tanımı (Çerkez Böreği) İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 800 ml ılık su
- 10 su bardağı un
- 1 paket instant maya (7 gram)
- 2,5 dolu tatlı kaşığı tuz
- 1 dolu yemek kaşığı şeker
İçi için;
- 10 adet orta uzunluk patates
- 1 kase rendelenmiş kaşar peynir
- 1 kase kıyılmış maydanoz
- Tuz, karabiber
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- İsteğe bağlı, kuru nane
- Tereyağı (yada margarin teremyağ)
Efsane Hoş Velibah Tanımı (Çerkez Böreği) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık su, şeker ve mayayı yoğurma kabında karıştıralım.
- Üzerine tuzunu ekleyip tekrar karıştıralım.
- Azar azar un ek ederek, biraz ele yapışan yumuşacık bir hamur yoğuralım (5-6 dk düzgünce yoğurulacak).
- Sonra ılık yerde heryeri kapalıca hamuru 45 dk mayalandıralım.
- Bizde bu esnada, patatesleri soyup haşlayalım. Pişen patatese baharatların tümünü katıp uygunca pütürsüz ezelim.
- Kaşar rendesini maydanozu ekleyip karıştıralım tadını denetim edelim ve avucumuzda yuvarlayıp 14 adet iri top yapalım.
- Kabaran hamuru un serpili tezgaha alalım.
- Üzerine un ekleyip 14 eşit bezeye ayıralım.
- Un serpili bir tepsiye aralıkla dizip üzerlerinide un gezdirelim. Ve bir havlu kapatalım kabuk tutmasınlar.
- Daha sonra birinci bezeden başlayıp un serperek, elimizle küçük uzunluk pasta tabağı boyutunda birazcık genişletelim.
- Ortasına patates topumuzu koyalım ve hamuru ortaya çekip büzdürerek sıkıca kapayalım.
- Yine un serpili bir tabana üstleri örtülüce dizelim.
- Tüm hamur hazır olduktan sonra, yükseğe yakın ayarda sac tavamızı ısıtalım.
- İçi dolgulu bezeleri un serperek oklava ile sırayla yuvarlak formda açıldığı kadar büyükçe açalım.
- Tavamıza alalım tek yüzü pişince çevirip öteki yüzünüde pişirelim.
- Bu biçimde tüm hamuru pişirip üst üste biriktirelim ve altı üstü havlu örtülü halde bekletelim.
- Hepsi hazır olduktan sonra sıcak kalan velibahlar üzerine tereyağ sürelim ve kat kat üst üste biriktirelim gerisine dilimleyip afiyetle servis edebiliriz????✌????.
Afiyet bal şeker şifa olsun.
Efsane Hoş Velibah Tanımı (Çerkez Böreği) Fotoğraflı Yapılışı