
Efsane İncir Uyutması Tanımı İçin Gereçler
- 12- 14 adet kuru incir
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker (Ben kullanmadım)
- Fıstık tozu
- Nar taneleri
- 1 er çay kaşığı bal (Arzuya bağlı)
Efsane İncir Uyutması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle incirleri sıcak su ile yarım saat ıslatalım. Sonra suyun içinden alarak incirleri küçük üçgenler halinde doğrayalım, sütü ocağa alalım ve ısıtalım.
- Serçe parmağınızı batıralım hafif yakacak ısıda ise ocaktan alalım (Yoğurt mayaladığımız ısıdan bir tık fazla işi olacak) şayet şeker ekleyeceksek sütü ocağa koyduğumuzda ekleceğiz.
- Doğranmış olan incirleri sütun içine alalım. Bir iki kere karıştıralım (Biz tatlının içinde inciri taneli sevdiğimiz için ezme yapmadım)
- İncir uyutması yaptığımız kabin kapağını kapatıp sofra bezine saralım. Sıcak bir yerde kalorifer üstü olabilir koyalım. 5-6 saat bekletelim şayet daha olmamış ise üstünü kapatıp bir müddet daha bekletelim.
- İncir uyutmamız hafif tutunca üzerini açarak buz dolabına koyalım 3-4 saat beklesin ve sonra servis kuplarına bölelim.
- Üzerine fıstık, ceviz nar vb süsleyelim. 1 er çay kaşığı üzerine bal dökerek servis edelim. Çok hafif ve lezzetli bir tatlı denemenizi öneririm. Afiyet olsun.