Efsane Karadeniz Somonu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet karadeniz somonu
- 4 modül defne yaprağı
- 4,5 adet sarımsak
- 2 adet soğan
- 2 adet patates
- Kekik tuz (1 tutam)
- Sıvı yağ
- 1 tane limon
Efsane Karadeniz Somonu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Temizlenmiş somonu ben 4 modüle bölüyorum. Üzerine çizik atıyorum. Her bir parcayı yağlıyoruz. Üzerine tuz gezdiriyoruz.
- Çizik yerlerine her birine bir tane gelecek halde defne yaprağı koyuyorum.
- Balığın iç kısmına halka halka doğradığım soğanı koyuyoruz. Sarımsakları birer ikişer koyuyoruz.
- Balıkların üzerine soğan halkası ve limon dilimleri koyuyoruz.
- Kekik gezdirdikten sonra evvelden ısısı ayarlanmış fırında koyuyoruz.
- 180-200 derece bandında pişiriyoruz. Başka bir yerde patatesleri soyup baharat ile harmanlayıp, fırına koyuyoruz. Afiyet olsun ????????????.