Efsane Lezzetiyle Kemik Suyuna Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 6 su bardağı kemik suyu (Tavuk suyu da olabilir)
- 1.5 çay bardağı arpa sehriye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Nane tuz kırmızı biber
Efsane Lezzetiyle Kemik Suyuna Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Yapılışı
- Yağımızı tencereye döküp ocağa alıyoruz.
- Üzerine salçasını koyup kavuruyoruz.
- Daha sonra kemik suyumuzu döküp kaynamaya bırakıyoruz.
- Su kaynadıktan sonra arpa şehriyelerimizi döküyoruz.
- Nane hariç baharatlarımızı da çorbaya ekleyip arpa şehriyeler pişene kadar altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.
- Çorba pişmeye yakın naneyi de ekleyip karıştırıyoruz. Şimdiden afiyet olsun ????????.