Efsane Patatesli Börek Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet büyük soğan
- 4 adet büyük patates
- 3 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan (Varsa)
Efsane Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri haşlayın. Soğanı ufak ufak doğrayın. Patatesler haşlandıktan sonra çatalla ezin (Püre haline getirmeyin. Yani çok ezmeyin)
- Bir tavada soğanları kızartın. Soğanların üzerine patatesleri ekleyin ve patatesleride kızartın. Baharatları ekleyin. Birbirleriyle özdeşleşene kadar karıştırın ve tüpten alın.
- Bir kaseye yoğurdu, yumurtayı ve sıvı yağı koyun. Yeterlice çırpın. Bir yufkayı tezgaha serin. Üzerine hazırladığımız yoğurtlu karışımdan 1 kepçe dökün ve fırça yardımıyla yufkanın her tarafına yayın.
- Yufkanın üzerine patatesleri serpin. Kenarlardan katlayın. Rulo olarak sarın. Ve yarıya geldiğinizde bıçakla kesin (Resimde görüldüğü gibi)
- Borcama tereyağını fırça yardımıyla sürün. Fotoğraftaki üzere yufkaları borcama dizin. 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Afiyett ball şekerr olsunn????????