Efsane Sebzeli Arpa Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gr yarma
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım kabak
- 2 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- Küçük modül pırasa
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
- Biraz karabiber
- Biraz kırmızı biber
- Yaklaşık 650 ml su
Efsane Sebzeli Arpa Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavamıza tereyağ ve sıvı yağ ekliyoruz. Küçük doğranmış soğanlarımızı ek ediyoruz, biraz kavurduktan sora öteki tüm küçük doğranmış sebzelerimizi ekliyor ve salçamızı ek ediyoruz.
- Devamlı kavuruyoruz yaklaşık bir 5 dakika kadar.
- Yarmamızı yıkayıp ekliyoruz. Son olarak baharatlamızı ekliyoruz ve karıştırıp suyumuzu da ek ediyoruz.
- Kapağını kapatıp yaklaşık 30 dk kadar kısık ayarda pişirmeye bırakıyoruz.