Efsane Susamlı Tahinli Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 tane yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım su bardağı tahin
- 1 su bardağı şeker
- 1 ,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Küçük bir kase ceviz
- Yarım su bardağı susam
Efsane Susamlı Tahinli Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle oda sıcaklığında olan yumurtaları ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sıvı materyalleri ekliyoruz.
- En son unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Yağdığımız kek kalıbının içine susamları her yerine gelecek halde döküyoruz.
- Sonra bir iki sefer elinizle vurun ki yapışmayanlar yapmışsın açık an yerlere hakikat dondurun.
- Kek harcını içinde azıcık kalacak halde dökün.
- Daha sonra cevizi birazcık iri olmak koşulu ile elinizde parçalayın ve biraz un ile karıştırın un her yerine temas etsin.
- Daha sonra kek kalıbına döktüğümüz harcın üzerine aralıklı biçimde dökün.
- Kabın içinde kalan azıcık harca kakao ekleyin ve güzelce karıştırın. Daha sonra kekin üstüne onu da ekleyin. Tezgaha bir iki defa vurun havası çıksın.
- Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında kürdan pak çıkana kadar pişirin.
- Pişen keki biraz kalıpta soğuyan çabucak üstünü de kapatmayın kek söner. Bi 10 dakika geçtikten sonra keki kalıpdan çıkarın ve isteğiniz üzere süsleyin yada o halde yiyin. Meskeni saran tahin kokusu yetiyor esasen.
Afiyet bal şeker olsun .