Efsane Türkmen Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamur:
- 3-4 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- Tuz
- 500 gram kıyma
- 3 orta boy soğan
- 3 patates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- Tuz ve baharat
Efsane Türkmen Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için tüm malzemeleri bir kaba alarak hamuru yoğuruyoruz hamur çok sert olmalı.
- Sonra sırasıyla 500 gram kıymayı kaba alıyoruz. 3 orta boy soğanı ince kesiyoruz. Patatesleri küçük küçük doğruyoruz (yoksa pişmez) onları kıymanın üstüne ekliyoruz.
- Üstüne baharatları, tuz ekliyoruz. Ben mesela karabiber tercih ediyorum ama isteğe bağlı isot ya da diğer baharatları da ekleyebilirsiniz.
- Yarım bardak su ekliyoruz o da piştiğinde kuru olmasın diye sıvı yağ da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra hamuru ince bir şekilde açıyoruz, kare olacak şekilde kesiyoruz, küçük olmayacak büyük olacak türkmen mantısının özelliği budur. İç malzemesi kuru olmasın diye.
- Kestikten sonra içine iç harcımızdan koyuyoruz ve kapatıyoruz.
- Mantılarımızı su kaynadıktan sonra 30-40 dakika buharda pişiriyoruz, isterseniz üstüne sarımsaklı yoğurt veya sade yoğurt koyabiliriz. Afiyet olsun. ????.