Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Efsane Yulaflı Diyet Hamburger

Efsane Yulaflı Diyet Hamburger
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
efsane-diyet-yulaf-hamburger.jpg

Efsane Yulaflı Diyet Hamburger Tanımı İçin Materyaller


Yulaf hamburger ekmeği için;
  • 500 gram yulaf unu
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hamburger köftesi için;
  • 500 gram kıyma
  • 1 soğan rendesi(suyu sıkılmış)
  • Yarım çay bardağı yulaf unu(robotta çektim)
  • 1 diş sarımsak ezmesi
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu ve yarım çay kaşığı karbonat karışımı
Garnitürler;
  • İnce dilimlenmiş domates
  • İnce dilimlenmiş soğan
  • İnce dilimlenmiş kornişon turşu
  • Kıvırcık
  • Çedar peyniri
  • Domates sosu

Efsane Yulaflı Diyet Hamburger Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yulaf hamburger ekmeği yapılışı;Yulaf ununa evvel ılık suyla etkin edilmiş maya eklenir.
  2. Sonra tuz da eklenerek düzgünce yoğurulur.
  3. Yoğurma süreci ekmeğinizin kıvamını güzelleştirecek. Yumuşak bir kıvam olacak.
  4. Hamur hazır olduktan sonra 20 dk mayalanmaya bırakılır, hamura hal verilir ve 10 dk da tepside mayalanır.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam dökülür.
  6. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişmeye bırakılır.
  7. Isıya güçlü bir kabla su koymanız ekmeği yumuşatır.
  8. Hamburger köftesi yapılışı; Tüm materyalleri 10 dk yoğurup parmak uçlarımızı zeytinyağı ile yağlayıp biçim veriyoruz.
  9. Ekmeğimiz adedince köfteler hazırlayıp kalanları buzluğa kaldırabilirsiniz.
  10. Köfteler yağsız tavaya alınır, kısık ateşte gerili gönlü pişirilir.
  11. Büsbütün pişince köfte tavadan alınmadan üzerine çedar peynir konulur ve kapak kapalı halde peynirin kıvam alması beklenir.
  12. Hamburgerin hazırlanışı; Pişen ekmekler ortadan kesilir.
  13. Tabana domates sos sürülür.
  14. Üzerinde çedar ve köfte üstüne turşu, kıvırcık, domates, soğan eklenir ve ekmeğimizin üstünü de kapattıktan sonra görsel şölen ve lezzet hazıııırrr????.
Afiyet olsunnnnn 1-2 tane yenilebilir????????.
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt