Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ege Bölgesi'ndeki otlar ömrü uzatıyor

Ege Bölgesi'ndeki otlar ömrü uzatıyor
0
77

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Ege bölgesinde yetişen ve bir çok çeşidi yer alan otlar, şifa kaynağı olarak biliniyor Bunlardan herkes vücuda öbür fayda sağlarken, İzmir Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Fatma Baysal da ilkbahar aylarının bu otların en bol, en taze ve en leziz olduğu dönem olduğunu belirtti id Gad300250Yetişen ot türleri hakkında data veren Baysal, Sarmaşık, ebegümeci, ısırgan, hindiba, şevketi bostan, gelincik, labada, kuş otu, sinir otu, radika, deniz börülcesi, kuşkonmaz, arapsaçı, turp otu, hardal otu, yabani kuşkonmaz gibi bir çok ot türü Ege bölgesinde dağlar ve tarlalardan toplanıyor genel olarak baktığımızda Ege otlarında C vitamini, magnezyum, çinko gibi vitamin ve minerallerin zengin, antioksidan içeriklerinin yüksek, idrar söktürücü ve sindirime muavin özelliklerinin enerjik olduğunu görüyoruz Hemen yanı başımızda kendiliğinden ve hiçbir uğraş gerektirmeden yetişen bu otlar, doğallığıyla ve özellikleri şüphesiz öğüt edilmektedirdediDiyetisyen Fatma Baysal, daha uzun ve sağlıklı bir yaşam, tıbbi bilimlerin üzerinde çalıştığı ola ki de en kayda değer konulardan biri olduğunu belirterek Gözenekli Olan yaşlanmasını belirleyen etmenin, kromozomlarımızın telomer adı verilen kuyruklarının uzunluğu olduğu düşünülüyor Yani bu telomer uzadıkça hücrelerimiz daha geç yaşlanıyorYapılan çalışmalarda telomer uzunluğunun gıda ile ilk elden ilişkili olduğunu gösteriyor Bilhassa Akdeniz diyeti ile beslenen bireylerde bu telomerlerin daha uzun olduğu görülmüştür dedi
 
858,496Konular
981,848Mesajlar
29,893Kullanıcılar
cengo967Son üye
Üst Alt