Ege Mıhlaması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 su bardağı sıcak yada soğuk su
- Donuk hali ile 2 yemek kaşığı tereyağ
- Kolot peyniri tercih edilir lakin 1,5 su bardağı rendesi kaşar peyniri çelik peyniri de çok lezzetli oluyor bir tutam tuz bakır tava tercih edilir fakat çelik tavada da çok âlâ oluyor
Ege Mıhlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ güzelce eritiyoruz.
- Üzerine mısır unu ekleyip rengi hafif pembeleşsene kadar kavuruyoruz.
- Suyu ekleyip bira daha kavuruyoruz.
- Peynirleri küçük küçük doğrayıp ekledikten sonra uygunca eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra kapağını kapatıp tereyağı üste çıkana kadar bekliyoruz.
- Tavanın tabanının tutması daha lezzet veriyor bu formda 2 dk pişirip ocağı kapatıyoruz.
- Servise hazır küçük tahta kaşıkları ile yemek daha keyifli afiyet olsun.