Ege Otlarının Efendisi Tarator Soslu Elmalı Radika Tanımı İçin Gereçler
- 1 demet radika (hindiba otu)
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6-7 adet kuru domates
- Yarım elma
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 dilim ekmek içi
- 8-10 ceviz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
Ege Otlarının Efendisi Tarator Soslu Elmalı Radika Tanımı Yapılışı
- Öncelikle radikanın kolları tek tek el ile ayrılır, bol suda ıspanak yıkar üzere iki üç kere yıkanır.
- Tencereye sarımsak rendesi ile zeytinyağı koyulur kavrulur.
- Kuru domates ince ince doğrayıp eklenir.
- Elma ince ince doğrayıp eklenir. Biraz daha kavrulur.
- Üzerine radikalar tencereye bastırılır.
- Üstüne bir tabak koyulup kapak kapatılır.
- 10 dakika kendi haline bırakılır.
- Kapak açılıp yüksek ateşte karıştırarak kavrulur.
- Tuz ve şeker ekleyerek suyunu çekene kadar devam edilir.
- Suyu yeterlice çekilince altı kapatılır.
- Servis tabağına alınır, biraz soğuyunca üzerine zeytinyağı gezdirilir.
- Ekmek içleri ceviz ve sarımsakla robotta çekilip sıvı gereçler eklenir, karıştırılır.
- Son olarak tarator sos ve ceviz ile süslenir.