Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ege Usulü Enginar Dolması

Ege Usulü Enginar Dolması
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
ege-usulu-enginar-dolmasi.jpg

Ege Yolu Enginar Dolması Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet enginar
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
  • 1/4 (çeyrek) demet dereotu
  • 2 adet taze soğan
  • 2 adet küçük limon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Ege Yolu Enginar Dolması Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle bir kaba enginarlarımızı alalım üzerlerini geçecek kadar su dolduralım ve 1 limonu üzerlerine sıkalım kabuklarını da içine atalım.
  2. İç harcımız için pirinci güzelce yıkayıp kaba alalım yeşillikleri ve soğanı doğrayalım zeytinyağ ve baharatlarını da ekleyelim karıştıralım.
  3. Suda bekleyen enginarları tek tek ortasını açıp kaşık yardımıyla tüylerini temizleyelim ve ortalarına ve etraflarına iç harcımızı koyup çelik tenceremize dik biçimde yerleştirelim.
  4. Üzerlerine biraz daha tuz atalım hafif zeytinyağ gezdirip 1 limonu üzerlerine sıkalım orta ocakta en kısık ateşte 1. 30 saat denetimli pişirelim.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt