Ege Yolu Köy Tarhanası Tanımı İçin Gereçler
- 6 yemek kaşığı domates sosu
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 tutam tuz
- 5 yemek kaşığı uşak tarhanası
- 1 litre su
Ege Adabı Köy Tarhanası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Domates sosu tencere de kavuralım .
- Üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Tarhanayı az ölçüde su ile özleştirelim.
- 3 diş sarımsak ile sosun üzerine ek edelim.
- Süratli bir biçimde karıştırarak üzerine az ölçüde tuz ve 1 çay bardağı zeytin yağını ek edelim ve 1 litre suyu üzerine dökelim .
- Kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim .
- Kaynadıktan sonra altını kısalım ve 2 dakika daha pişirelim. Afiyet olsun.