Ege Metodu Tombik Kabak Ve Enginar Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet tombik kabak
- 2 adet büyük uzunluk enginar
- 1 büyük kahve fincanı pirinç
- 1/2 (yarım) demet dere otu
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1/2 (yarım) demet nane
- 1/2 (yarım) demet taze soğan
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Ege Yöntemi Tombik Kabak Ve Enginar Dolması Tanımı Yapılışı
- Kabaklarımızı uygunca yıkayıp içlerini oyuyoruz. Enginarları tabanı düz olacak biçimde saplarını kesiyoruz. Yıkıyoruz.
- Pirinçleri yıkayıp bir kaba alıyoruz. Yeşillikleri ince ince doğruyoruz. Nane karabiber 1 çay kaşığı tuz ve yarım bardak zeytinyağını ek edip karıştırıyoruz.
- Oyduğumuz kabakların içini fazla olmamak koşuluyla dolduruyoruz. Kestiğimiz bas kısımlarını kapak olarak üzerlerine kapatıyoruz. Enginarların yaprak ortalarına ve orta kısmına iç harcımızı koyuyoruz.
- Derin bir tencereye sıkıca diziyoruz. Yarılarına gelecek kadar kaynar su koyuyuz. Zeytinyağı ve tuzu ek edip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.