Ege Metodu Tombik Kabak Ve Enginar Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet tombik kabak
- 2 adet büyük uzunluk enginar
- 1 büyük kahve fincanı pirinç
- 1/2 (yarım) demet dere otu
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1/2 (yarım) demet nane
- 1/2 (yarım) demet taze soğan
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Ege Yöntemi Tombik Kabak Ve Enginar Dolması Tanımı Yapılışı
- Kabaklarımızı uygunca yıkayıp içlerini oyuyoruz. Enginarları tabanı düz olacak biçimde saplarını kesiyoruz. Yıkıyoruz.
- Pirinçleri yıkayıp bir kaba alıyoruz. Yeşillikleri ince ince doğruyoruz. Nane karabiber 1 çay kaşığı tuz ve yarım bardak zeytinyağını ek edip karıştırıyoruz.
- Oyduğumuz kabakların içini fazla olmamak koşuluyla dolduruyoruz. Kestiğimiz bas kısımlarını kapak olarak üzerlerine kapatıyoruz. Enginarların yaprak ortalarına ve orta kısmına iç harcımızı koyuyoruz.
- Derin bir tencereye sıkıca diziyoruz. Yarılarına gelecek kadar kaynar su koyuyuz. Zeytinyağı ve tuzu ek edip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.