Resimli Ehli Tavşan Sote A La Krem Tarifi
Ehli Tavşan Sote A La Krem nasıl yapılır
MALZEME :
1 adet ehli tavşan (1200 gr)
Tuz, bir cimdik karabiber
25 adet ince kıyılmış arpacık soğanı yoksa ince kıyılmış iki iri soğan
1 su bardağı krema
2 su bardağı tavuk suyu yoksa su
2 kahve fincanı rafine yağı
1 corba kaşığı tepeleme dolu tereyağı
2 cay kaşığı un
imagesehlitavsansotealakremtarifiresimli5ad43249b3a30
YAPILIŞI :
Bir parca tulbentin icerisine bir cay kaşığı kekik, on adet tane karabiber, bir yaprak defne, bir diş sarımsak koyup bohca gibi bağlayınız
Tavşanı iki parmak eninde kuşbaşı doğrayınız, tuzlayıp biberleyiniz
Dibi duz kucuk bir tencereye rafine yağını koyup kızdırıp tavşanı ilave ediniz
Orta ateşte tavşan su bırakırsa bırakacağı suyu cekip pembe bir renk alıncaya kadar kavurunuz
Su bırakmaz ise alt ust kızartıp bir kaba cıkarıp muhafaza ediniz
Tencereye tereyağını ve soğanı ilave edip iki uc dakika karıştırarak kavurup soğanı hafif sarartınız
Tavşanı ilave edip karıştırınız, unu serpip bir kere karıştırıp beze sarılmış baharatı kremayı ve tavuk suyunu ilave ediniz
Kontrol ederek luzum ederse kaynar su ilave ederek bir saat civarında pişirip baharat torbasını cıkarıp servis ediniz (Ateşten alırken icine krema miktarı kadar sosu olması lazımdır)
Ehli Tavşan Sote A La Krem nasıl yapılır
MALZEME :
1 adet ehli tavşan (1200 gr)
Tuz, bir cimdik karabiber
25 adet ince kıyılmış arpacık soğanı yoksa ince kıyılmış iki iri soğan
1 su bardağı krema
2 su bardağı tavuk suyu yoksa su
2 kahve fincanı rafine yağı
1 corba kaşığı tepeleme dolu tereyağı
2 cay kaşığı un
imagesehlitavsansotealakremtarifiresimli5ad43249b3a30
YAPILIŞI :
Bir parca tulbentin icerisine bir cay kaşığı kekik, on adet tane karabiber, bir yaprak defne, bir diş sarımsak koyup bohca gibi bağlayınız
Tavşanı iki parmak eninde kuşbaşı doğrayınız, tuzlayıp biberleyiniz
Dibi duz kucuk bir tencereye rafine yağını koyup kızdırıp tavşanı ilave ediniz
Orta ateşte tavşan su bırakırsa bırakacağı suyu cekip pembe bir renk alıncaya kadar kavurunuz
Su bırakmaz ise alt ust kızartıp bir kaba cıkarıp muhafaza ediniz
Tencereye tereyağını ve soğanı ilave edip iki uc dakika karıştırarak kavurup soğanı hafif sarartınız
Tavşanı ilave edip karıştırınız, unu serpip bir kere karıştırıp beze sarılmış baharatı kremayı ve tavuk suyunu ilave ediniz
Kontrol ederek luzum ederse kaynar su ilave ederek bir saat civarında pişirip baharat torbasını cıkarıp servis ediniz (Ateşten alırken icine krema miktarı kadar sosu olması lazımdır)