
Ejder Tatlısı (Narlı) Tanımı İçin Materyaller
- 1 lt süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 50gr tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası ( buğday da olur )
- 80 gram mavi haşhaş ( 1 çay bardağı kadar )
- 1 su bardağı nar suyu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı süt
- İstediğiniz meyve olur
Ejder Tatlısı (Narlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle vanilya ve tereyağ hariç öteki materyalleri tencereye koyup çırparak pişiriyoruz.
- Yoğunlaşınca vanilya ve tereyağ ekleyip ocaktan alıyoruz.
- Suda ıslattığımız tart kalıbına boşaltıyoruz.
- Soğumaya bırakalım.
- Sos materyallerini uygun bir tencereye koyup çırparak pişirelim sos kıvamı olsun.
- Sos ılıyınca soğuyan tatlının üzerine döküyoruz.
- Meyvelerle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun ????.