Ejder Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket meyve sosu
- Antep fıstığı kırıntısı
Ejder Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencereye süt, şeker, nişasta ve irmiği alıyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynamaya yakın haşhaş ve tereyağını ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
- Ocaktan alıp, vanilyasını ekliyoruz.
- Kalıptan kolay çıkması için su ile çalkalayıp muhallebiyi kalıba boşaltıyoruz. Buzdolabına soğumaya bırakıyoruz.
- Meyve sosunu da paket arkasındaki hazırlanışına göre yapıp soğumaya bırakıyoruz arada karıştıralım ki üzeri kabuk tutmasın.
- Buzdolabında soğuduktan sonra muhallebiyi ters çevirip meyve sosunu döküyoruz.
- Kenarlarına antep fıstığı kırıntısı döküp, servis yapabiliriz. Afiyet bal şeker olsun