Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ejder Tatlısı

Ejder Tatlısı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
ejder-tatlisi.jpg

Ejder Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağından biraz fazla şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Vanilya
Sos için;
  • 3 tane havuç
  • 1 tane portakal
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 7 tane karanfil
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı su+1 su bardağı su daha
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası (Tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Ejder Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle sosun ön hazırlığını yapın, bunun için uygun bir tencereye yıkayıp, soyduğunuz havuçları rendeleyin, portakal kabuğunu ve suyunu limon kabuğu şeker çubuk tarçın karanfili ve bir su bardağı su ekledikten sonra en az 2 saat bu formda bekletin.
  2. Muhallebi için süt, şeker, irmik ve nişastayı tencerede karıştırın, ocağın üzerine alıp, karıştırmaya devam edin kaynamaya başlamadan çabucak evvel haşhaş ekleyip, kaynadıktan sonra bir iki dakika bekleyip, ocağın altını kapatın.
  3. Vanilya ve tereyağını da ek edip, eriyene kadar karıştırın suyla ıslattığınız tart kalıbına muhallebiyi döküp birinci sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabında en az 1 saat bekletin.
  4. Hazırlayıp, beklettiğiniz havuçları ocağa alıp, suyunu çekinceye kadar kaynatın karanfil ve tarçını için den aldıktan sonra pürüzsüz hale gelinceye kadar blendırdan geçirin.
  5. Tekrar bir su bardağı su nişasta ekledikten sonra bir taşım kaynatın ocağı kapattıktan sonra tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  6. Soğuyan muhallebiyi servis tabağına zıt çevirip sosu üzerine güzelce yayın tekrar buzdolabında 1 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz deneceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Ejder Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ejder Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Muhallebi için; 1 lt süt1.5 su bardağı şeker1 su bardağı irmik1 çay bardağı haşhaş1 tatlı kaşığı margarin1 paket vanliya Vişneli sos için; 1 su bardağı vişne suyu1 su bardağı suYarım çay bardağı şeker2.5 yemek kaşığı nişasta Üzeri için; Hindistan cevizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Ejder Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için; 1 litre süt1 su bardağı irmik1,5 su bardağı şeker1 yemek kaşığı nişasta3 yemek kaşığı mavi haşhaş1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağı Sosu için; 1 paket meyve sosu Üzeri için; Antep fıstığı kırıntısı Ejder Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Ejder Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt1 su bardağı irmik1 su bardağı şeker1 yemek kaşığı nişasta1 çay bardağı mavi haşhaş100 gr tereyağı1 paket vanilin Sosu için; 1.5 su bardağı vişneli meyve suyu1,5 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı şeker Ejder Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Narlı Ejder Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Sütlü kısmı için : 1 litre süt1 su bardağı irmik1 su bardağı tozşekerYarım çay bardağı mavi haşhaş1 yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağı Narlı kısmı için : 2 su bardağı taze sıkılmış nar suyu1 su bardağı su1 çay bardağı tozşeker3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Portakallı Ejder Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 500 ml süt1 çay bardağı irmik1 çay bardağı şeker1 yemek kaşığı tereyağı1 paket vanilin1 yemek kaşığı nişastaYarım çay bardağı mavi haşhaş Meyveli sosu için; 1 su bardağı portakal suyu (ben bir portakal sıktım ve onun suyuyla yaptım)2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,497Konular
982,565Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt