
Ejder Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 300 gram donmuş çilek
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
Ejder Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebi için; Vanilya ve haşhaş hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıyoruz .
- Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan haşhaş ve vanilya ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz .
- Kuplarımızın yarısı geçecek şekilde kuplara bölüştürüp buzdolabına kaldırıyoruz.
- Üzeri için; Çileği uygun bir tencereye alıyoruz .
- Şeker ve su ilave edip blendırdan geçirip püre haline getiriyoruz .
- Nişasta ekleyip ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz .
- Kaynadıktan soğuyan muhallebimizin üzerine döküp buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.