Ejder Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 1 lt süt
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı haşhaş
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 paket vanliya
- 1 su bardağı vişne suyu
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı şeker
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- Hindistan cevizi
Ejder Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebi; süt, şeker ve irmiği tencereye daima karıştırıyoruz.
- 3-4 saat ya da dilerseniz 1 gece bekleyebiliriz.
- Muhallebi soğuduktan sonra aksi çevirip, çıkarıyoruz.
- Düzgün biçim alması için muhallebiyi güzelce kaynatmalıyız ve elimizle donup donmadığını denetim edelim. ????
- Vişne sosu için; tüm malzemeyi tencereye koyup daima karıştırarak kaynatıyoruz. Soğutmadan soğuyunca donar ve isteğimiz form vermez muhallebinin üzerine döküyoruz.
- Kenarlarını hindistan cevizi ile süslüyoruz. ????????.