Ejder Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 15 adet çilek
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
Ejder Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kreması için; haşhaş ve vanilya, krema hariç öbür gereçleri pişirin.
- Ocaktan alınca içine haşhaş, vanilya ve kremayı katıp mikserle çırpın.
- Çırpma sürecini orta ara soğuyana kadar tekrar edin. Kuplara boşaltın.
- Sosu için; tüm malzemeyi blendırdan geçirin ve pişirin.
- Kuplara boşalttığınız muhallebinin üzerlerine gezdirin.
- Dolaba kaldırın soğuyunca servis yapın.