Ek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilin
- 3 büyük yumurta (Yada 4 küçük yumurta )
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 80 gram çikolata (Benmari usulü eritiyoruz)
Ek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce kremasını hazırlayarak başlayalım. Tencereye vanilin hariç tüm malzemeleri koyup karıştıralım. Orta ateşte koyu kıvam alana kadar karıştıralım.
- Koyulaşınca vanilini ekleyip tekrar karıştıralım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Arada karıştıralım ki üzeri kaymak tutmasın.
- Krema soğurken ek hamurunu hazırlayalım. Tencereye su ve tereyağı koyalım. Ocağa alıp kaynatalım. Kaynamaya başlayınca vanilin, tuz ve şekeri ekleyelim. Son olarak unu ekleyip 5-6 dakika pişirelim.
- Toparlanan hamuru ocaktan alalım ve dinlenmeye bırakalım(10-15 dk) Dinlenen hamura yumurtaları birer birer ekleyelim.
- Yumurtanın birini hamura yedirmeden diğer yumurtayı eklemeyelim. Böyle yapmamızın nedeni hamurun iyi karışması ve kabarması içindir.
- Yumurtaları hamura yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Hamuru 10 dakika dinlendirelim.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye krema torbası yada bir poşet yardımıyla 7-8 cm uzunluğunda ek hamuru şeklimizi verelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirelim. Fırından alıp 15-20 dakika dinlendirelim.
- Sonrasında pişen hamurları ortadan ikiye keselim. Ortasına krema koyup diğer parçayı üzerine kapatalım. Benmari usulü erittiğimiz çikolataya üst kısımlarını batıralım.
- Üzerine fındık, ceviz koyabilirsiniz. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 1 saat dinlendirdikten sonra eklerimiz hazır. Afiyet olsun????