Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ek Tarifi

Ek Tarifi
0
34

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
ek-tarifi.jpg

Ek Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 su bardağı su
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilin
  • 3 büyük yumurta (Yada 4 küçük yumurta )
Kreması için;
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
Üzeri için;
  • 80 gram çikolata (Benmari usulü eritiyoruz)

Ek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce kremasını hazırlayarak başlayalım. Tencereye vanilin hariç tüm malzemeleri koyup karıştıralım. Orta ateşte koyu kıvam alana kadar karıştıralım.
  2. Koyulaşınca vanilini ekleyip tekrar karıştıralım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Arada karıştıralım ki üzeri kaymak tutmasın.
  3. Krema soğurken ek hamurunu hazırlayalım. Tencereye su ve tereyağı koyalım. Ocağa alıp kaynatalım. Kaynamaya başlayınca vanilin, tuz ve şekeri ekleyelim. Son olarak unu ekleyip 5-6 dakika pişirelim.
  4. Toparlanan hamuru ocaktan alalım ve dinlenmeye bırakalım(10-15 dk) Dinlenen hamura yumurtaları birer birer ekleyelim.
  5. Yumurtanın birini hamura yedirmeden diğer yumurtayı eklemeyelim. Böyle yapmamızın nedeni hamurun iyi karışması ve kabarması içindir.
  6. Yumurtaları hamura yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Hamuru 10 dakika dinlendirelim.
  7. Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye krema torbası yada bir poşet yardımıyla 7-8 cm uzunluğunda ek hamuru şeklimizi verelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirelim. Fırından alıp 15-20 dakika dinlendirelim.
  9. Sonrasında pişen hamurları ortadan ikiye keselim. Ortasına krema koyup diğer parçayı üzerine kapatalım. Benmari usulü erittiğimiz çikolataya üst kısımlarını batıralım.
  10. Üzerine fındık, ceviz koyabilirsiniz. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 1 saat dinlendirdikten sonra eklerimiz hazır. Afiyet olsun????
Ek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt