bilgisayarci
FD Üye

Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gram tereyağı
- Yarım yemek kaşığı toz şeker
- Çeyrek çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı soğuk süt
- 4 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı mıısr nişastası
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- Benmari usulü eritilmiş çikolata(bitter-sütlü toplam 80 gram)
Ekler Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru hazırlamak için ilk önce bir tencereye suyu, tereyağı, şekeri, tuzu ve vanilyayı alıyoruz. Orta ateşte kaynatıyoruz.
- Kaynayan suya, unu azar azar ekliyoruz.
- Yoğun bir kıvam alan hamuru soğumaya bırakıyoruz.
- Ardından yumurtaları teker teker yedirerek mikser ile çırpıyoruz.
- Biraz yapışkan bir kıvam alan hamuru sıkma torbasına (veya kilitli poşette kullanabilirsiniz)alıyoruz.
- Karışım bitene kadar yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye eşit büyüklüklerde sıkıyoruz.
- Ben bu tariften 30 tane ekler çıkarttım.
- 175 derecede 30-35 dk fansız ayarda pişiriyoruz.
- Hamurumuz pişerken kremayı yapmaya başlıyoruz.
- Bir tencereye süt, yumurta sarısı, şeker, ve unu alıyoruz kaynatıyoruz.
- Kaynayan karışıma tereyağ ve vanilin ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
- Kremayı soğumaya bırakıyoruz(tamamen soğuması lazım).
- O sırada krem şanti ve sütü çırpıyoruz.
- Sonra karışıma ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- Pişen hamuru biraz soğuttuktan sonra ortadan ikiye kesiyoruz ve krema harcından dolduruyoruz.
- Son olarak benmari usulü erittiğimiz çikolataları üzerlerine sürüyoruz. Herkese afiyet olsun.